Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade benekter Bjørndalens påstander: - Det har jeg aldri sagt

- Det var to franskmenn som ikke hadde trua på meg, både Raphael Poiree og Martin Fourcade, hevder Bjørndalen.

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): - Han som vant sprinten var overrasket, for han hadde ikke tru på at jeg skulle komme på pallen, sier Ole Einar Bjørndalen om Martin Fourcade. 

- Det sa han før jul, og det har han sagt etter jul. Da var det nice å være på pallen etter at han har sagt noe slikt, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter at han i kveld fikk sølvmedaljen sin foran et jublende folkehav i Oslo sentrum.

- Det var to franskmenn som ikke hadde trua på meg, både Raphael Poiree og Martin Fourcade, og da er det gøy å klare det likevel.

Antagelig lærte franskmennene en gang for alle at de aldri må avskrive Ole Einar Bjørdalen, uansett hvor håpløst det ser ut for ham.

Men selv benekter gårsdagens verdensmester at han har avskrevet Bjørndalen denne gang.

- Jeg har aldri sagt at Bjørndalen ikke kunne ta VM-medalje i Holmenkollen. Jeg har sagt at han ikke lenger er den beste, og at han kan komme på pallen om noen andre feiler. Jeg synes Johannes (Thingnes Bø) er sterkere enn Ole, men Johannes bommet en gang. Dermed fikk Ole en medalje. Men jeg har aldri sagt at han ikke kunne vinne en medalje, sier Martin Fourcade.

- Jeg var overrasket da han vant gull på sprinten i Sotsji, men han viste oss i desember at han fortsatt kan vinne, selv om han ikke lenger er den samme utøveren som han var for to-tre år siden.
Ville ikke bli deppa, ble hjemme Men Bjørndalen er fortsatt særdeles god, selv om det så håpløst ut i sommer og høst. Sjukdom gjorde at han ikke kunne trene på to måneder. Da han først kom i gang i august, lå han milelangt bak de andre.

- Det var ei stund jeg ikke kunne være med på samling. Hadde jeg gjort det ville jeg bare blitt deprimert over hvor dårlig det sto til, sier Bjørndalen.

- Jeg var med på ei samling på Lillehammer. Vi var på en tre timers langtur. For de andre gutta var det en kosetur. For meg ble det hardtrening. Pulsen lå 25 slag over hva den skulle, sier Ole Einar, som likevel hevder at han hele tida har hatt trua på at han skulle klare å komme seg i form igjen, selv om hele sommeren gikk uten at han kunne trene.

- Er du imponert og overrasket over deg selv?

- Ja, dette var bra, det. Det var et veldig bra løp, så jeg setter veldig pris på det. Det kan ikke sammenlignes med et gulløp, men det er den beste sølvmedaljen jeg har vunnet.

- Men hadde jeg ikke hatt trua på at det var mulig, hadde jeg ikke giddi å begynt å trene igjen i august, sier han.

Kan kopieres Martin Fourcade var skeptisk til Bjørndalens VM-muligheter på forhånd. Han er neppe det lenger.

Trolig tar franskmannen det på alvor når Bjørndalen sier at det er mulig å slå ham.

ENERE: Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade er skiskytterhistoriens to største navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENERE: Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade er skiskytterhistoriens to største navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han er bare et menneske han også. Han kan gjøre feil, sier Ole Einar, som på morgensdagens jaktstart bare trenger en bom - eller helst to - fra Fourcade - før han er i ryggen på ham.

- Vi får se. Jeg skal gå det jeg kan jeg. I dag manglet jeg kanskje det siste giret, jeg håper det kommer i løpet av VM, sier Bjørndalen, som er innstilt på å gå alle de resterende VM-løpene.

Kan ta alt I 2002 vant Ole Einar Bjørndalen samtlige gullmedaljer i OL i Salt Lake City. Ingen annen skiskytter har vært på det mesterskapsnivået siden.

Men nå utelukker ikke Bjørndalen at det kan skje igjen.

- Med den kapasiteten Martin Fourcade viser nå, er han kapabel til å klare det. Det er det ingen tvil om, sier Bjørndalen om franskmannen som har to gull av to mulige så langt.

- Men han skal ikke gjøre mange feil før han blir slått. Nivået i internasjonal skiskyting er skyhøyt, bredden i toppen er større enn tidligere. Se bare på jaktstarten i morgen, minst femten løpere kan ta medalje, sier Bjørndalen.

Han selv er selvsagt en av dem.

SØLVGUTT: Ole Einar Bjørndalen fikk VM-sølvet sitt på Universitetsplassen i kveld, til ellevill jubel fra folkehavet som hadde møtt opp for å hedre super-veteranen.
SØLVGUTT: Ole Einar Bjørndalen fikk VM-sølvet sitt på Universitetsplassen i kveld, til ellevill jubel fra folkehavet som hadde møtt opp for å hedre super-veteranen. Vis mer