UTEN GEVÆR:  Martin Fourcade kaster børsa i håp om å utfrodre langrennseliten neste sesong.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UTEN GEVÆR: Martin Fourcade kaster børsa i håp om å utfrodre langrennseliten neste sesong. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Fourcade dropper verdenscupen. Satser mot Falun-VM

Vil utfordre Northug - igjen.

(Dagbladet): Franskmannen har vunnet verdenscupen sammenlagt de to siste årene. Denne sesongen er han klar som vinner, allerede før avslutningsrennene i Holmenkollen.

Neste sesong blir det derimot lettere for Emil Hegle Svendsen å kapre sammenlagtseieren. For franske Fourcade skal satse langrenn.

- Jeg ønsker å konkurrere ski-VM i Falun neste sesong. Det blir hovedmålet mitt, i tillegg til VM i skiskyting i Kontiolahti. Men for å ha en sjanse til det, så må jeg fokusere på én ting av gangen og ikke kjempe i alle konkurranser. Derfor lar jeg ambisjonene om sammenlagtseieren i skiskyting ligge, avslører Fourcade overfor TV 2.

Franskmannen som i dag endte på en tredjeplass har det ikke klart for seg, hvordan opplegget blir.

25-åringen er likevel klar på at han må droppe en rekke verdenscupkonkurranser, noe som gjør det umulig å vinne verdenscupen sammenlagt.

Skiskytteren har ikke pekt seg ut noen øvelser, men det er øvelsene i fristil, samt en plass på det franske stafettlaget som vil være mest aktuelt.

Langrenn er heller ikke helt nytt for franskmannen. I 2011 tok han en sterk 6. plass under sesongåpningen på Beitostølen. Den gangen pratet han om å utfordre Northug i spurten under VM i Val di Fiemme. Det ble aldri noe av.