Verdenscup Holmenkollen:

Fourcade etter ladekaoset: - Jeg er en idiot

Franskmannen takket under pressekonferansen for at ingen valgte å klage. - Det hadde vært fint med pallplass, men samtidig var Fourcade best, sier Emil Hegle Svendsen.

SUVEREN: Til tross for kluss med både lading og briller, vant Fourcade søndagaens fellesstart overlegent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SUVEREN: Til tross for kluss med både lading og briller, vant Fourcade søndagaens fellesstart overlegent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Holmenkollen (Dagbladet): Det ble heldramatisk i søndagens fellesstart for herrer da franske Martin Fourcade hadde glemt å lade magasinene før skyting. Dermed måtte treneren kaste et ladet magasin til verdenscupvinneren på første liggende.

- Jeg er rett og slett en idiot. Jeg glemte å lade magasinene, alle var tomme. Det er en juniorfeil, sa Martin Fourcade under pressekonferansen etter rennet.

Ved neste skyting måtte storebror Simon Fourcade steppe inn for å gi nye ladninger, men også denne gangen klarte Fourcade å skyte feilfritt.

- Til tross for denne store feilen, klarte jeg å ta igjen tiden. Jeg er veldig glad og stolt over prestasjonen - en av de største i karrieren min, sa Fourcade, som takket for at ingen sendte inn en klage.

På de to stående skytingene gjorde Fourcade heller ingen feil, og da den siste kula penetrerte midten av blinken, løftet franskmannen opp hånda i været mot publikum før han gikk videre.

Kunne fått tredjeplass

De norske skiskytterne var mektig imponerte over franskmannen etter rennet.

- Han er hakket bedre enn alle andre. Han har vært veldig god i år, det er bare å ta av seg hatten og brette opp ermene for å ta igjen forspranget, sa Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Svendsen, som kom på fjerdeplass, var usikker på reglene, men sa til Dagbladet at han trodde man ikke kunne motta ting på matta.

- Det hadde vært fint med pallplass, men samtidig var Fourcade best.

Da Dagbladet snakket med Bjørndalen, var det fortsatt usikkert om Fourcade ville bli disket.

- Han er verdens beste skiskytter, det er en grunn til at han har vunnet sammenlagt seks ganger, sa Bjørndalen.

- Jeg håper han ikke blir disket. Han treffer tjue ganger og går raskest på ski, han bør vinne den.

- Beste av de beste

Fredagens vinner i sprinten, Johannes Thingnes Bø, er enig med Bjørndalen.

- Han var såpass overlegen og tjente ikke noe tid på å drive og surre med magasinet, sa Thingnes Bø til Dagbladet.

Latviske Andrejs Rastorgujevs kunne ha vunnet fellesstarten om Fourcade hadde blitt diskvalifisert, men latvieren ble småirritert da Dagbladet spurte han om hvorfor de ikke klagde.

- Hvorfor skulle jeg gjort det? Han er sterk i dag, han mistet mye tid. Hadde jeg klagd, hadde samvittigheten min fått unngjelde. Han vant, han er den beste av de beste, sa Rastorgujevs til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer