BOR I OSLO: Martin Fourcade har flyttet til Oslo - og trener blant annet på Olympiatoppen. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV / NTB Scanpix
BOR I OSLO: Martin Fourcade har flyttet til Oslo - og trener blant annet på Olympiatoppen. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV / NTB ScanpixVis mer

Fourcade får trene gratis på Olympiatoppen - mens norske utøvere uten stipend må betale

- Det er en vurdering hvem som skal trene der.

Martin Fourcade trener gratis på det norske toppidrettssenteret, mens norske utøvere uten stipend fra Olympiatoppen må betale for å få tilgang.

Den franske skiskytteren har vært i Norge denne sommeren for å trene i neste års VM-løyper i Holmenkollen. Samtidig har han brukt Olympiatoppens treningssenter uten å måtte betale, skriver NRK.

Kun utøvere med stipend fra Olympiatoppen får tilgang gratis til fasilitetene. Nordmenn som satser for fullt, men ikke har støtte fra Olympiatoppen, må betale.

- Det er en vurdering hvem som skal trene der. Vi har lagt listen på at du må ha Olympiatoppen-stipend for å trene gratis. Det er en del av vår filosofi å utveksle kunnskap på tvers av landegrenser, sa fagsjef Else-Marthe Sørlie Lybekk til nettstedet.

(NTB)