FRANSK GULL: Martin Fourcade hadde fått bank av Emil Hegle Svendsen i hele VM. Da Emil måtte stå over kveldens 20-kilometer i VM, så fikk franskmannen endelig gullet han har ventet på. Foto: Roman Vondrous / AP ( NTB Scanpix
FRANSK GULL: Martin Fourcade hadde fått bank av Emil Hegle Svendsen i hele VM. Da Emil måtte stå over kveldens 20-kilometer i VM, så fikk franskmannen endelig gullet han har ventet på. Foto: Roman Vondrous / AP ( NTB ScanpixVis mer

- Fourcade fortjente gullet. Han er verdens beste.

Bjørndalen rangerer franskmannen foran Emil.

NOVE MESTO (Dagbladet): Franske Martin Fourcade har lyst av revansjelyst her i Nove Mesto de siste dagene etter at han tapte VM-jaktstarten mot Emil Hegle Svendsen med 2,4 centimeter sist søndag.

Det var Emil Hegle Svendsens tredje gull av tre mulige.

- Fortjent I kveld fikk også Martin Fourcade endelig gullet han har siklet etter i dette mesterskapet.

Det vil være feil å kalle det en revansje, ettersom Emil ikke engang stilte til start på grunn av sykdommen han pådro seg natt til i dag.

Men en fortjent triumf, det mener Ole Einar Bjørndalen at franskmannens seier var.

- Ja, klart det. Fourcade er verdens beste skiskytter, så han fortjente dette gullet, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Best siste to år Bjørndalen rangerer altså franskmannen foran Emil Hegle Svendsen, som med sine tre gull er VM-kongen i Nove Mesto. På grunn av sykdom fikk han aldri muligheten til å jakte et fjerde gull.

- Emil har vært best i VM, men Forucade har vært klart best i hele vinter og de to siste årene, så det er ingen tvil om at han er den beste skiskytteren, sier Bjørndalen.

- Ble sliten Selv startet den gamle mester lovende på 20-kilometeren, med to fulle hus. Deretter pådro han seg ett tilleggsminutt på den tredje skytingen og to til på den fjerde og siste. Det bragte han helt ned på en 25. plass.

- Skytingen og langrennet var for dårlig, oppsummerer han eget løp.

- Det var en ok start, men så ble jeg sliten. På siste stående var jeg så sliten at det var tungt bare å stå der. Jeg hadde det klart for meg hva jeg skulle gjøre, men jeg var sliten og klarte ikke å gjennomføre, sier han til Dagblaet.

Valgte feil ski - Hva kommer det av at du ble sliten?

- Det er en tøff løype. Det er to deler i løypa. En tørr og en hvor det er løst. Jeg hadde gode ski der det var løst, men ikke der det var tørt. Jeg tror vi valgte feil etter skitesten før løpet. Det var iallfall veldig tungt i den tørre delen av løypa, sier han til Dagbladet.

- FORTJENT SEIER: Ole Einar Bjørndalen mener Martin Fourcade vant et fortjent gull på kveldens 20-kilometer i VM. Foto: Bjørn Langsem
- FORTJENT SEIER: Ole Einar Bjørndalen mener Martin Fourcade vant et fortjent gull på kveldens 20-kilometer i VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Neste medaljesjanse for Bjørndalen blir på stafetten lørdag. Han håper Emil Hegle Svendsen blir frisk i tide til å gå der.

- Vi satser på at Emil kommer tilbake og er råsterk, og så får vi andre prøve å kjempe mot Fourcade, og se om vi klarer å ta han.

- Hvor viktig blir det å få han på beina til stafetten?

- Klart det er viktig. Han er den beste skiskytteren vi har i Norge nå, så det hadde vært bra å få han på start.