Martin Fourcades nye bok "Jakten på vintergullet"

Fourcade hadde plakater av Bjørndalen på rommet

Den franske skiskytteren Martin Fourcade skryter uhemmet av Ole Einar Bjørndalen i sin nye bok og sier han hadde plakat av nordmannen på gutterommet.

SKRYTER: Martin Fourcade beskriver Bjørndalen som et "skimonster". Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKRYTER: Martin Fourcade beskriver Bjørndalen som et "skimonster". Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bjørndalen har satt dype spor i skiskytterverdenen, således også hos Fourcade, som de siste sesongene har vært nærmest utilnærmelig i verdenstoppen.

I sin nye bok, «Jakten på vintergullet», forteller franskmannen om sin vei til å bli verdens beste skiskytter, en vei der Bjørndalen har hatt stor betydning.

«For alle skiinteresserte er han det store forbildet, både på grunn av alle rennene han har vunnet, men også på grunn den perfekte skiteknikken … Det er rett og slett et vakkert syn å se Ole Einar Bjørndalen gå på ski», skriver Fourcade i kapittelet «Et skimonster ved navn Bjørndalen».

Fourcade forteller at han knapt var fylt ti år og hadde akkurat begynt å gå på ski da han hørte om Bjørndalen for første gang under OL i Nagano i 1998. Da tok Bjørndalen gull på 10-kilometeren.

«Det som er litt pussig, er at selv om vi har konkurrert mot hverandre i ni sesonger, har jeg aldri oppfattet ham som en rival. Da jeg gikk mitt første verdenscuprenn i 2008 var han bare en utøver jeg beundret, et forbilde på en plakat som hang på rommet mitt.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer