Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade med frekk melding til konkurrentene etter gullseremonien

- Det var så som så.

GULL OG BRONSE: Frankrike, ledet av Martin Fourcade (t.v.), slo Norge på mixed-stafetten i ettermiddag. Her har lagene fått medaljene sine. Foto: Hans Arne Vedlog
GULL OG BRONSE: Frankrike, ledet av Martin Fourcade (t.v.), slo Norge på mixed-stafetten i ettermiddag. Her har lagene fått medaljene sine. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

UNIVERSITETSPLASSEN/ HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det norske mixed-stafettlaget gikk inn til bronse i ettermiddag i skiskytter-VMs første øvelse.

Marte Olsbu, Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø hang med teten på de tre første etappene, men franske Martin Fourcade og tyske Simon Schempp ble for sterke for Tarjei Bø på den fjerde og avgjørende etappen.

I kveld fikk de tre nasjonene medaljene sine på seremonien på Universitetsplassen midt i Oslo sentrum. Martin Fourcade, som avgjorde stafetten på egenhånd på siste etappe tidligere i dag, understreker etterpå at VM ikke bare vil bestå av «Fourcade mot Norge».

- Jeg synes ikke det er en kamp mellom meg og Norge. Det viste Tyskland i dag. Jeg synes ikke det er moro å vinne fordi jeg slår Norge, men fordi jeg vinner gull i dette fantastiske mesterskapet. Det var en del franskmenn her på seremonien også, så hvis jeg fortsetter å vinne vil det kanskje være flere franskmenn enn nordmenn her mot slutten av VM, sier franskmannen, som har vært verdens i særklasse beste skiskytter de siste årene.

Var syk 26-åringen slet med sykdom før mesterskapet, og han avgjorde først og fremst dagens stafett på standplass. Etter gullseremonien kom han med en småfrekk melding med adresse til konkurrentene.

- Jeg var ikke i toppform i dag. Det var så som så, men jeg håper å være i bedre form på sprinten, sier han etter å ha knust nummer tre (Tarjei Bø) og fem (Simon Schempp) sammenlagt i verdenscupen på den siste etappen.

Da han får spørsmål om hva han tenker om knusingen av Tarjei Bø, er han imidlertid mer slik han pleier - mer ydmyk.

- Jeg vet at Tarjei kan være sterk, så jeg er ikke bekymret på hans vegne, men jeg er bekymret for ham. Han er i god form, men i dag var han litt uheldig på den liggende skytingen, sier Fourcade.

Kjøper beskjeden Tarjei Bø var svært skuffet etter å ha rotet bort Norges gullsjanser på den liggende skytingen på sisteetappen. Han kjøper uansett Fourcades melding om at formen ikke er helt på topp.

- Ja, jeg kjøper det. Han gjorde det på skytingen i dag, og så tok han Schempp helt på slutten. Han holdt ikke noen superhøy marsjfart, men han gjorde et taktisk riktig valg og vant til slutt. Jeg tror han er ganske happy med uttellingen siden han har vært syk før VM, sier storebror Bø til Dagbladet.

- Er du egentlig mest skuffa over å stå her med en bronsemedalje rundt halsen?

- Man må være fornøyd med medalje, men det spørs litt hvordan den kommer rundt halsen. Denne kommer kanskje med litt dårlig uttelling med tanke på jobben de andre gjorde. Jeg må innrømme det.

- Kommer du til å få sove i natt eller kommer du til å gå gjennom liggendeserien gang på gang?

- Nei, jeg er ferdig med den. Jeg var litt overraska over at jeg gjorde en sånn feil, men jeg tar det på tabbekvoten for dette mesterskapet. Det skal ikke skje igjen.

- Har oddsen på sin side - Er det mulig å slå Fourcade i de duellene der, slik du ser det?

SÅNN PASSE STEMNING: Det norske stafettlaget følte at gullet glapp etter målgang i Holmenkollen i ettermiddag. F.v.: Marte Olsbu, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø. Foto: Bjørn Langsem
SÅNN PASSE STEMNING: Det norske stafettlaget følte at gullet glapp etter målgang i Holmenkollen i ettermiddag. F.v.: Marte Olsbu, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Han taper innimellom han også, men han går som oftest seirende ut av sånne dueller. Han har oddsen på sin side. Han er ikke umulig, altså. Han er jo for eksempel ikke kjent som en spurter.

- Føler du at du kan ha ødelagt muligheten din til å få være anker på herrestafetten nå?

- Nei, jeg har ikke ødelagt sjansen. Jeg skjønner at du spør, for når man taper må det tas opp for domstolen. Det skjønner jeg. Når det er sagt, så er det tre individuelle løp før stafetten, så jeg tror svarene kommer der, sier Bø.

Lagseier Til tross for at Frankrike har et svært sterkt lag på både kvinnesiden og herresiden har de slitt på mixed-stafett tidligere. Fourcade mener at nettopp det gjør dagens gull spesielt.

- Dette er veldig deilig. Dette er første gang jeg vinner et VM-gull med dette laget. Vi bor sammen i mer enn 200 dager i året og vi lever mer som en familie enn et landslag, så det er deilig å vinne med dem. Jeg er nær Marie (Dorin Habert), vi er ofte sammen hjemme, og Quentin (Fillon Maillet) er også en fantastisk lagkompis, det samme er Anais (Bescond). Dette betyr mye for trenerne, smørerne, alle på laget. I de individuelle rennene er det alltid noen som er skuffa, men i dag er hele laget kjempefornøyd, sier han.

Les også:

Tarjei etter Fourcades gulletappe: - Han er uslåelig. Jeg vil ikke konkurrere mer i VM

Forbanna Tarjei Bø etter skrekkserien: - Jeg hadde lyst til å sprekke

- Digg å få vist at vi kan

VM i Oslo fortsetter med sprint for begge kjønn lørdag og jaktstarter søndag.

SMILTE TIL SLUTT: Det norske laget smilte, i hvert fall litt, etter å ha fått bronsemedaljene i Oslo sentrum i kveld. Foto: Hans Arne Vedlog
SMILTE TIL SLUTT: Det norske laget smilte, i hvert fall litt, etter å ha fått bronsemedaljene i Oslo sentrum i kveld. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer