Fourcade om Hegle Svendsen: - Min utvilsomt største rival

Skiskytterlegenden Martin Fourcade legger opp lørdag. Han ser verken på Johannes Thingnes Bø eller Ole Einar Bjørndalen som karrierens fremste rival.

HYLLER HVERANDRE: Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen bruker store ord om hverandre på sosiale medier. Foto: REUTERS / Murad Sezer / NTB Scanpix
HYLLER HVERANDRE: Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen bruker store ord om hverandre på sosiale medier. Foto: REUTERS / Murad Sezer / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kunngjorde den franske 31-åringen i sosiale medier at en av skiskytterhistoriens største karrierer er over etter lørdagens jaktstart i Kontiolahti.

I etterkant strømmet det inn hilsener og hyllester til mannen med fem OL-gull og 13 VM-gull på samvittigheten. I tillegg har han vunnet verdenscupen sammenlagt sju ganger.

- Vi har hatt noen fantastiske kamper mot hverandre og mye moro! Nå kan du endelige hvile og nyte «livet etter skiskytingen». Det er ikke så ille, skrev Emil Hegle Svendsen på Instagram.

Den tidligere norske skiskytterstjernen avsluttet selv karrieren for to år siden.

- Gratulerer med en fantastiske karriere, fortsatte trønderen i sin hilsen til Fourcade.

Ikke lenge etter svarte franskmannen.

- Takk Emil, min utvilsomt største rival, skrev 31-åringen.

Fourcade kan avslutte karrieren med å vinne verdenscupen sammenlagt enda en gang lørdag. Kampen om krystallkula står mellom han og Johannes Thingnes Bø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer