Fourcade om Northug: - Jeg liker ikke imaget hans

Skiskytterstjernen liker bedre enklere personligheter.

FORETREKKER ROLIGERE TYPER: Skiskytter Martin Fourcade har ikke mye til overs for at Petter Northug shower så mye som han gjør. Foto: AFP/NTB Scanpix og Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORETREKKER ROLIGERE TYPER: Skiskytter Martin Fourcade har ikke mye til overs for at Petter Northug shower så mye som han gjør. Foto: AFP/NTB Scanpix og Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den franske skiskytteren Martin Fourcade (27) har sansen for Petter Northugs sportslige kvaliteter, men har samtidig ikke mye til overs for imaget til den norske skistjernen.

Det er VG som siterer L'Équipe Magazine på saken.

- Jeg er en rolig person. Hos Petter Northug er jeg imponert over det sportslige, hans kvaliteter som atlet. Men jeg må innrømme at jeg liker ikke imaget hans som showman i mediene. Jeg liker bedre enklere personligheter, sier Fourcade ifølge VG.

Martin Fourcade knuste konkurrentene på søndagens sprint i Sverige og vant suverent foran tyske Arnd Peiffer og landsmannen Quentin Fillon Maillet på jaktstarten dagen etterpå.

Franskmannen forteller at han har trente sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug da han tilbrakte noen måneder i Norge denne sommeren. Det har gitt inspirasjon.

- Man må ikke prøve å kopiere hverandre. Det betyr ikke at jeg ikke vil la meg inspirere av noen ting. For eksempel har nordmennene en stor kultur for alt som handler om mage- og kjernetrening. Jeg endte opp sammen med langrennsstjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen og, uten å være kvinnefiendtlig, jeg ble forbløffet over prestasjonsnivået deres. De gjør spesifikke mageøvelser tilpasset til ski, som jeg skal inspirere meg av og som vil hjelpe meg med å bli bedre til å plassere meg. Det var veldig lærerikt, sier Fourcade.