Skiskytterkongen Martin Fourcade:

Fourcade reagerer på streng Johaug-innstilling: - Jeg synes straffen er veldig hard

Mener Sundby-saken er mye vanskeligere.

- HARD STRAFF: Martin Fourcade synes Johaug-innstillingen er streng. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- HARD STRAFF: Martin Fourcade synes Johaug-innstillingen er streng. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Skiskytterkongen Martin Fourcade frykter Therese Johaug er offer for mediedekningen i astmasaken rundt Martin Johnsrud Sundby.

– Jeg så Therese på Sjusjøen, der hun trener. Jeg ga henne mine lykkønskninger, for jeg tror virkelig at hun er uskyldig. Eller, helt uskyldig er kanskje vanskelig å si når man har fått i seg et forbudt stoff, men jeg tror virkelig på det hun sier. Jeg synes straffen er veldig, veldig hard, sier Fourcade til TV 2.

Han er ikke like klar i saken rundt Sundby, som fikk to måneders karantene for feil bruk av astmamedisinen Ventoline.

– Sundby-saken er mye vanskeligere. Det er en lovlig medisin, og utøvere over hele verden tar det, men så fort du er over den tillatte grensa er det en dopingsak. Reglene må være like for alle. Jeg synes han er en stor idrettsmann, og han vant i dag uten den type hjelp, sier franskmannen.

– Samtidig synes jeg mediedekningen har vært veldig snill i den saken. Jeg er redd for at Therese får betale prisen for den milde dommen i Sundby-saken, sier Fourcade.

På spørsmål om han mener Sundby har sluppet billig unna med to måneders straff, svarer Fourcade litt nølende:

– Jeg vet ikke, jeg er ingen dommer og egentlig vil jeg ikke snakke om det.

– Jeg klandrer ingen for å ta Ventoline, og personlig vil jeg aldri bruke astmamedisin uten at jeg virkelig trenger det. Men jeg tror helt sikkert at Therese, fordi saken hennes kom rett etter Sundby-saken, vil få en mye strengere straff enn det hun fortjener, sier skiskytteresset til TV 2.

Sundby har ikke ønsket å kommentere uttalelsene fra Fourcade.

(NTB)