TAKKER BJØRNDALEN: Verdensmester Martin Fourcade med gullmedaljen på kveldens 20-kilometer rundt halsen. Han takker Ole Einar Bjørndalen for bekrivelsen om at han er verdens beste skiskytter, tross Emil Hegle Svendsens tre VM-gull. Foto: Lubos Pavlicek / AP / NTB Scanpix
TAKKER BJØRNDALEN: Verdensmester Martin Fourcade med gullmedaljen på kveldens 20-kilometer rundt halsen. Han takker Ole Einar Bjørndalen for bekrivelsen om at han er verdens beste skiskytter, tross Emil Hegle Svendsens tre VM-gull. Foto: Lubos Pavlicek / AP / NTB ScanpixVis mer

Fourcade rørt av Bjørndalen-ros

- Takk skal du ha, Ole Einar!

NOVE MESTO (Dagbladet): Martin Fourcade sto med tre sølvmedaljer før kveldens 20-kilometer i VM - etter å ha blitt banket av Emil Hegle Svendsen i tur og orden på mix-stafetten, sprinten og jaktstarten.

Emil meldte sykdomsforfall til kveldens renn, og med VM-kongen ryddet av veien var det fritt fram for Martin Fourcade til endelig å få et VM-gull rundt halsen.

- Fortjent, sa Ole Einar Bjørndalen til Dagbadet.

- Han har vært verdens beste skiskytter i vinter, og de to siste årene, så det er klart at han fortjente å få et VM-gull.

- Hyggelig sagt Franskmannen blir nesten flau når han rører hva tidenes mestvinnende skiskytter fortalte Dagbladet etter vinnerløpet.

- Om Ole Einar har sagt det, så kan jeg bare si tusen takk. Det er veldig hyggelig sagt.

- Er du enig med han?

- Ja, jeg er enig med han, sier Martin Fourcade til Dagbladet og ler godt.

- Smaker like godt Franskmannen fikk naturligvis mange spørsmål om seieren hadde en bismak på bakgrunn av at Emil Hegle Svendsen ikke stilte til start.
De ble kontakt avfeid.

- Jeg ble ikke glad da treneren min sendte meg en tekstmelding med beskjed om at Emil var blitt syk og ikke ville stille til start. Jeg måtte uansett levere et godt løp for å vinne, sier Martin Fourcade til Dagbladet.

- Han bestemte seg for ikke å starte fordi han ikke følte seg bra. Det er hans avgjørelse, og jeg er ikke mer eller mindre glad over å ha vunnet selv om han ikke startet. Jeg kan også bli syk, sier han.

Ingen ting å bevise Med seieren trygget franskmannen også sammenlagtledelsen i verdenscupen, hvor det også er et rotterace mellom Fourcade og Hegle Svendsen.

- Jeg har ingen ting å bevise overfor noen. Jeg er sikker på at Emil sender meg en sms for å gratulere meg, og jeg håper vi får en god fight på fellesstarten.

Han kom til VM som den store favoritten. Forventningene var deretter på Martin Fourcade.

- For to år siden var det utrolig å komme på pallen. I år mener alle at jeg har gått et dårlig løp om jeg ikke vinner, selv også når jeg blir nummer to eller tre. Alle har forventet at jeg skulle vinne gull i VM.

- Har du en beskjed til Emil?

- Han ga meg en flott Valentinesgave (seier), og jeg er glad for å si at jeg aksepterer den.

GULLGUTT: Martin Fourcade poserer med gullmedaljen, flankert av sølvvinner Tim Burke fra USA (t.v) og svenskenes bronsevinner Fredrik Lindström. Foto: Lubos Pavlicek / AP / NTB Scanpix
GULLGUTT: Martin Fourcade poserer med gullmedaljen, flankert av sølvvinner Tim Burke fra USA (t.v) og svenskenes bronsevinner Fredrik Lindström. Foto: Lubos Pavlicek / AP / NTB Scanpix Vis mer