<strong>OVERLEGEN:</strong> Martin Fourcade viste sjokkerende god langrennsform da han vant i utklassingsstil på sprinten i Östersund.
Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
OVERLEGEN: Martin Fourcade viste sjokkerende god langrennsform da han vant i utklassingsstil på sprinten i Östersund. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Vis mer

Fourcade sjokkerte: - Kan dette være riktig? Helt vanvittig. Hva driver han med?

Bjørndalen på pallen igjen da Fourcade viste sjokkerende god langrennsform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Martin Fourcade bommet to ganger på sprinten i Östersund, men det hindret ham likevel ikke i å ta en suveren verdenscupseier.

Fourcade vant 51 sekunder foran Arnd Peiffer, som bommet én gang, og 55 sekunder foran verdenscupleder Ole Einar Bjørndalen, som traff på åtte av ti skudd.

41 år gamle Bjørndalen imponerte nok en gang stort og klarte å beholde den gule trøya.

- Jeg følte meg bra i sporet og klarte å gå på litt. Skytinga var utfordrende med all vinden. På stående var det så mye vind at det kunne ha blitt mange flere bom, sier Bjørndalen til NRK.

- Veldig imponerende av Ole Einar. Kongen er tilbake, supplerte Johannes Thingnes Bø.

Men det var Fourcade som imponerte klart mest i dag. Publikum og kommentatorer fikk seg et lite sjokk da de så franskmannens eventyrlig gode tid, til tross for to strafferunder.

- Kan dette være riktig? Det er helt vanvittig. Fourcade leder med 50 sekunder på Thingnes Bø med like mange runder. Hva er dette da? Det er nesten som jeg mistenker Fourcade for å ha gått for kort, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Fourcade er i ekstrem form og går vanvittig form, så vi må skyte veldig godt for å slå ham på jakstarten, mener Bjørndalen.

- Fortjente ikke å vinne Franskmannen fortsatte å øke etter stående skyting og gikk i mål 1,10 minutter før Thingnes Bø, med like mange strafferunder. Emil Hegle Svendsen var 1,11 minutter bak Fourcade - også han med like mange runder.

- Hva er det Fourcade driver med? Det er ellevilt. Han driver en helt annen idrett, kommenterte Stabrun Smith.

- Jeg fortjente egentlig ikke å vinne med to bom, sa Fourcade til NRK etter maktdemonstrasjonen.

Thingnes Bø ble imponert over den franske rivalen. Han endte til slutt på 6. plass, mens Svendsen ble nr. 7 på en god norsk dag i Östersund.

- Fourcade var i en særklasse i dag. Det var rått. Men jeg var mye bedre i dag enn på onsdag, så det var oppløftende, sier stortalentet.

- Jeg vet at jeg på mitt beste er like god som Fourcade, så det gjelder bare å finne tilbake til mitt gamle jeg, mener Thingnes Bø.

Henrik L'Aaabe Lund fulgte opp den gode norske laginnsatsen med en 12. plass. Tarjei Bø skuffet stort, bommet hele fem ganger og endte på 29. plass, hele 2,19 minutter bak Fourcade.

<strong>IMPONERTE IGJEN:</strong> Ole Einar Bjørndalen tok en ny pallplassering på sprinten i Östersund.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
IMPONERTE IGJEN: Ole Einar Bjørndalen tok en ny pallplassering på sprinten i Östersund. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer