Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade slo knockout på alle i Østersund

Nordmennene skuffet stort.

 UTKLASSING:  Franske Martin Fourcade skjøt feilfritt og slo knockout på resten av verdenseliten på torsdagens normaldistanse. Nordmennene skuffet stort. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
UTKLASSING: Franske Martin Fourcade skjøt feilfritt og slo knockout på resten av verdenseliten på torsdagens normaldistanse. Nordmennene skuffet stort. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer

Flere tvilte på Martin Fourcade etter at han måtte gi seg etter fem bom på tre skytinger under sesongåpningen på Sjusjøen. Fourcade selv var ikke blant dem.

Ingen av de norske skytterne hadde dagen på standplass. Vetle Sjåstad Christiansen ble beste norske på 17.-plass med sine to bom, men var hele 3.52 bak vinneren i mål.

- Ikke det beste - Det var ikke noe problem etter Sjusjøen. Jeg har ikke skutt bra, men jeg visste at jeg var sterk. Jeg kan ikke si at dette var mitt beste renn noensinne, men min beste reaksjon, sa han torsdag kveld.

Da hadde han nettopp skutt fire fulle hus og parkert resten av verdenseliten. Over to minutter skilte til toer Simon Eder fra Østerrike. En maktdemonstrasjon av forrige sesongs verdenscupvinner.

- Jeg er meget imponert over Fourcade. Han knuste ikke bare meg, men han knuste nummer to også ganske kraftig. Det er klasse, utbrøt Tarjei Bø.
Skuffet

Stryningen bommet fem ganger på standplass. Særlig hyggeligere var det ikke for de fem norske lagkameratene på standplass. Resultatlisten var skuffende sett med norske øyne:

* 17. Vetle Sjåstad Christiansen (2 bom)

* 18. Emil Hegle Svendsen (4)

* 27. Johannes Bø (4)

* 31. Ole Einar Bjørndalen (5)

* 32. Henrik L'Abée-Lund (4)

* 37. Tarjei Bø (5)

- Det var et nesten-løp, mente Emil Hegle Svendsen.

- Jeg hadde sjansen på slutten, men var ikke sterk nok på siste stå. Jeg var ikke sliten. Føreforholdene gjorde at du ikke fikk tatt deg helt ut. En kjedelig dag på jobb, for å være ærlig, la trønderen til.

To med null Vetle Sjåstad Christiansen ble et slags lyspunkt på en svak norsk dag, men han holdt for lav fart i sporet til å blande seg inn i tetkampen. Skjønt, kamp ble det ikke ettersom Fourcade fortsatte å treffe blink. Kun franskmannen og italienske Lukas Hofer maktet å skyte 20 treff torsdag.

- All honnør til ham som klarer å skyte 20 treff i dag under vanskelige forhold. Det er en sterk prestasjon, sa Svendsen om sin argeste konkurrent.

Fredag står sprint på programmet for skiskytterherrene. Da bør den norske skytingen bli bedre. For øvrig mente ikke verken Svendsen eller Bø at det var noen sammenheng mellom nordmennenes prestasjoner på standplass torsdag.

- Det er ikke noen spesiell grunn til det. Jeg skyter ikke for de andre. Jeg skyter for meg selv, og jeg skjøt fem bom. Det var dårlig, sa Bø.Franske Martin Fourcade skjøt feilfritt og slo knockout på resten av verdenseliten på torsdagens normaldistanse. Nordmennene skuffet stort.

(NTB)