Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade slo Thingnes Bø i superduellen

Johannes Thingnes Bø hadde muligheten på siste skyting, men skjøt en bom og dermed ble Martin Fourcade for sterk.

SÅ NÆRME: Johannes Thingnes var superrask på siste stående skyting, men med en strafferunde ble det vanskelig. Video: NRK Vis mer

ANTERSELVA/OSLO (Dagbladet): Det ble duellen alle hadde ventet på om VM-gull på den tradisjonrike normaldistansen over 20 kilometer.

Johannes Thingnes Bø startet bak Martin Fourcade og med franskmannens bom på sitt siste skudd i konkurransen visste Thingnes Bø at han kunne snyte erkerivalen for gullet med en perfekt stående skyting.

Slik gikk det ikke. Thingnes Bø gikk på og skjøt raskt som vanlig, men det nest siste skuddet forsvant langt over og dermed var sjansen for gull vekk.

- Medaljen glapp på den siste skytinga. Jeg fikk et fint opplegg av Fourcade, og jeg smashet, men den havnet langt utenfor, sier Thingnes Bø med galgenhumor i intervjusonen i Anterselva.

Han avslører at han fikk med seg tre av Fourcades fire skytinger, selv om han befant seg ute i løypa.

- Jeg var ute på jordet der under tre av skytingene hans. Han skøyt fullt, han skøyt fullt igjen, før jeg så at han bommet på det siste skuddet. Da tenkte jeg at jeg ledet med et halvt minutt på ham, om jeg fikk et fullt hus. Det gjorde jeg dessverre ikke, sier Thingnes Bø, før han blir rushet videre til den offisielle pressekonferansen.

- Fullt klar over at jeg gikk for gull

Overfor NRK la han ikke skjul på at det smertet ekstra at det var nettopp Fourcade som havnet øverst på pallen.

- Det er klart det er litt ekstra når det er ham som slår meg. Jeg øynet en mulighet da jeg så at Fourcade bommet på siste. Da ledet jeg plutselig med et halvt minutt og jeg var fullt klar over at jeg gikk for gull, men dessverre holdt det ikke helt, sier Thingnes Bø til NRK.

I stedet ble det en siste runde hvor alt handlet om å redde inn en medalje for Bø. Stryn-gutten tapte en haug med sekunder til Fourcade og var til slutt 57 sekunder bak i mål.

- Da jeg bommet en gang for siste skyting, roet jeg litt ned for å tenke på morgendagen, fortalte Thingnes Bø til NRK etter sølvet.

Dermed ble det et nytt sølv for Thingnes Bø, hans andre så langt i dette mesterskapet.

SØLV: Johannes Thingnes Bø tok sølv på 20-kilometeren i VM. Video: Rødt Kort. Vis mer

Utlignet Bjørndalen

Gullet var Martin Fourcade sitt ellevte VM-gull. Med det tangerer han rekorden til Ole Einar Bjørndalen med mest VM-gull i skiskyting gjennom tidene.

- Jeg er så glad. Jeg visste at jeg hadde sjansen, men var så skuffet og sint på meg selv da jeg åpnet døra for Johannes med mitt siste skudd. Det var en barnefeil. Nå er jeg fornøyd og så glad for å vinne mot Johannes, sier Fourcade til NRK etter gullet.

- De to første er bare bedre enn oss første. I det store og hele er de de to beste skiskytterne i verden. Martin gjør det for det meste helt perfekt i dag, roser Tarjei Bø til NRK om duellantene i front.

Åpnet tøft

I sin vante stil brant Johannes Thingnes Bø til fra start og hadde klart beste tid inn til sin første skyting. Nordmannen var ikke sen på avtrekkeren heller, men skjøt en bom på det siste skuddet.

Foran ham hadde Martin Fourcade et virkelig toppløp på gang. Franskmannen var sikkerheten selv på skytebanen og etter tre skytinger hadde han fullt hus.

Alt virket perfekt for franskmannen, men på det aller siste skuddet ble presset for stort for skiskytterkongen og han dro skuddet over blinken.

Dermed åpnet sjansen seg igjen for Thingnes Bø som hentet mange sekunder i løypa på sin franske konkurrent. Etter tre skytinger var nordmannen halvminuttet bak Fourcade, men med et tilleggsminutt mer.

FÅR HØRE DET: Vetle Sjåstad Christiansen fikk det ikke helt til på sprinten i Anterselva, og da fikk han høre det av sin søster, Tiril Sjåstad Christiansen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Svak dag på skytebanen

Thingnes Bø ble det eneste norske medaljehåpet. De andre norske gutta rotet vekk sine muligheter på skytebanen.

Tarjei Bø startet godt med en perfekt liggende skyting første gang inne på standplass og ledet etter første besøk på standplass. Men stryningen slet på stående og fikk totalt tre tilleggsminutter.

Ennå verre gikk det for Johannes Dale. Yngstemann på laget bommet totalt fire ganger. Til tross for den svake skytingen ble det hederlige plasseringer for Bø og Dale som begge endte blant de ti beste.

Verst var likevel Vetle Sjåstad Christiansen som bommet hele seks ganger på sine 20 skudd.

- Jeg er veldig skuffet over skytingen til de norske her i dag. Det er utfordringer nå med tanke på stafett, sier NRKs skyteorakel Ola Lunde.

Hele Norges coronakart