Fourcade snerret mot Bjørndalens stav-tråkking

- Det var min feil, sier nordmannen.

SA UNNSKYLD: Ole Einar Bjørndalen ba Martin Fourcade om unnskyldning i målområdet, etter å ha kjørt på stavene hans to ganger underveis. Men franskmannen var ikke langsint - særlig ikke etter å ha vunnet sitt tredje VM-gull. Foto:  (AP Photo/Matthias Schrader)
SA UNNSKYLD: Ole Einar Bjørndalen ba Martin Fourcade om unnskyldning i målområdet, etter å ha kjørt på stavene hans to ganger underveis. Men franskmannen var ikke langsint - særlig ikke etter å ha vunnet sitt tredje VM-gull. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Etter et blytungt VM fikk Ole Einar Bjørndalen en opptur med 8. plassen på fellesstarten.

Han lå i tetklynga det meste av løpet, og la seg ofte på bakskiene til VM-kongen Martin Fourcade. To ganger kjørte Bjørndalen på staven til franskmannen - og den siste gangen fikk han en illsint reaksjon.

- Han var sint på deg?

- Det er bra. Vi pratet etterpå, og det var min feil. Jeg lå for nærme. Det skjedde to ganger. Det er vanskelig å gå bak ham siden han har en smal armføring, og da blir det veldig trangt mellom skiene når det gås så tett, sier Bjørndalen.

Ikke langsint
Fourcade er imidlertid ikke langsint, og særlig ikke etter å ha gått inn til sitt tredje individuelle gull i VM.

- Jeg var sint, men det er sånt som skjer. Han kom bort til meg i målområdet og sa unnskyld. Jeg sa at det ikke var noe å tenke på. Jeg ble sint på Simone (Fourcade) også, da han gikk på staven min. Det er ikke fordi jeg ikke liker ham at jeg blir sint, sier gullvinneren til Dagbladet.

- Frankrike er suverene
Bjørndalen er mektig imponert over både Martin Fourcade og det franske laget, som har sanket flest medaljer av alle i VM.

- Frankrike er ikke best fram til oktober, men det de gjør gjennom sesongen - der er de suverene i forhold til andre lag. Ikke minst med de ressursene de har.

BESTE LØP I VM: Ole Einar Bjørndalen ble nummer åtte, og kunne kjempet om gullet med en bom mindre. - Jeg tar med meg dette løpet. Resten av VM setter jeg en strek over, sier han. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BESTE LØP I VM: Ole Einar Bjørndalen ble nummer åtte, og kunne kjempet om gullet med en bom mindre. - Jeg tar med meg dette løpet. Resten av VM setter jeg en strek over, sier han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Hva sier du om mesterskapet til Fourcade?

- Han er den klart råeste løperen. Han var råsterk i dag, sier Bjørndalen.

Han tar med seg to stafettgull fra VM, men sier han setter en stor strek over hele mesterskapet med unntak av dagens løp.

- Det var det første løpet i VM hvor jeg fikk det til. Plasseringsmessig er det ikke bra nok. Men det er kort fram, og hadde jeg fått ned en til ville jeg kjempet om gullet. Da hadde det vært en bra dag, sier Bjørndalen.