Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Fourcade økte forspranget i verdenscupen

Fourcade suveren i omdiskutert løp

De norske stilte på start i Tjumen, men klarte ikke å utfordre Martin Fourcade.

SEIER: Martin Fourcade skjøt fullt og gikk inn til seier i Tjumen, Russland. Foto: AP/Sergei Grits
SEIER: Martin Fourcade skjøt fullt og gikk inn til seier i Tjumen, Russland. Foto: AP/Sergei Grits Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø har vært i en egen klasse denne sesongen, men nok en gang ser det ut til at franskmannen stikker av med sammenlagtseieren i verdenscupen.

Før dagens løp ledet Fourcade med 49 poeng, og måtte skyte seg helt bort i løpet av helga for at Thingnes Bø skulle ha en sjanse. På første skyting i Tjumen plaffet han ned samtlige blinker. Det gjorde han på andre og siste skyting også, og da er det vanskelig å ta inn mye på en mann som i tillegg er rask i sporet.

Stryningen startet 40 startnummer bak Fourcade, og da han gikk inn til første skyting var franskamannen allerede i mål til en suveren ledelse. Thingnes Bø klarte ikke å følge opp, og gikk på to bom på første skyting.

På andre skyting ble det fullklaff, men 24-åringen klarte ikke å komme blant topp ti.

Sprintcupen glapp

Heller ikke storebror Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen eller de andre norske klarte å utfordre Fourcade, som tok en overlegen seier i Tjumen. Nærmest var landsmannen, Simon Destieux, mens Fredrik Lindström kom på 3.-plass.

Før løpet hadde Thingnes Bø sammenlagtseieren i sprintcupen i sin hule hånd, og ledet med 31 poeng på Fourcade.

Etter dagens svake prestasjon glipper også den for nordmannen.

Kontroversielt løp

Det har vært mye kontroverser rundt verdenscupavslutningen i Tjumen, Russland. Bakgrunnen for bråket i skiskytterverden er at Russland ikke er godkjent av Verdens antidopingbyrå (WADA) etter de siste års dopingavsløringer. Russland arbeider ikke i overensstemmelse med antidopingreglene til WADA.

Svenske Sebastian Samuelsson (20) har vært klar i sin sak og boikotter helgas konkurranser.

- Så fort RUSADA blir godkjent av WADA igjen, har jeg ingen problemer med å konkurrere der, har skiskytteren uttalt til Reuters.

Også Dagbladets sportskommentator, Esten O. Sæther, har uttalt seg kritisk om arrangementet og bedt Norges landslag unngå det han kaller «en pinlig tur». Norge stilte imidlertid med fullt lag på dagens sprint.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!