FRANSK GRATULASJON: Vinner Martin Fourcade gratuleres med seieren på 20-kilometer i Holmenkollen. Franskmannen leverte et prikkfritt løp, og vant fra startnummer én. Foto: Bjørn Langsem
FRANSK GRATULASJON: Vinner Martin Fourcade gratuleres med seieren på 20-kilometer i Holmenkollen. Franskmannen leverte et prikkfritt løp, og vant fra startnummer én. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Fourcade suveren i prøve-VM. Og snart flytter han til Holmenkollen...

- Dette stedet betyr noe helt spesielt for meg.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Fourcade startet som nummer én, og visste at han ville vinne selv om han var førstemann i mål.

Så sikker var han at han tok seg tid til et splitthopp i den siste bakken, med perfekt telemarknedslag - rett ved siden av hoppbakken...

- Visste seieren var min - Jeg visste jeg hadde godt et bra løp, og var sikker på at seieren var min. Jeg følte for å hoppe, så derfor hoppet jeg, sier Fourcade etter hans femte seier i Holmenkollen.

- Jeg er glad for å vinne i Oslo, det er et sted jeg jeg elsker. Og det blir ekstra spesielt når kjæresten min også er her, sier franskmannen til Dagbladet.

Flytter til våren Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø manglet alle sammen på startstreken. I deres fravær ble Johannes Thingnes Bø beste nordmann på sjetteplass.

Å se en Fourcade på toppen av seierspallen i Holmenkollen er etter hvert blitt et vant syn. Til våren kan du treffe han på treningsturer i nordmarka også. Da flytter han nemlig til Holmenkollen, for å stille maksimalt forberedt til VM her neste år.

- Jeg har strenge krav, så det vil bli et målrettet leilighetssøk. Dermed håper jeg også at det blir lett å finne et bra sted. Det er ikke endelig bestemt når og hvor lenge, men jeg vil flytte hit, sier Fourcade.

- Merkelig sesong Seiershoppet, fra startnummer én, viser at franskmannen har fylt opp selvtillitskvota før VM i Kontiolahti, som er bare tre uker unna.

Og at han er tilbake på topp etter kyssesyken som spolerte store deler av oppkjøringen hans.

- Det har vært en merkelig sesong for meg. Det har vært tungt. Men jeg jobber knallhardt for å være en suksessrik idrettsmann, og jeg er glad for at det ser ut til at jeg er i rute til VM, sier verdenscuplederen.

Drømte om Falun-VM Opprinnelig hadde han planer om å gå både ski-VM i Falun og VM i skiskyting i Kontiolahti. Kyssesyken ødela den drømmen.

- Det var hovedmålet mitt. Det var skuffende å innse at jeg ikke kunne gå i Falun, men jeg har funnet motivasjon i å vinne verdenscupen sammenlagt i skiskyting. Å vinne den, og ha suksess i VM, vil gjøre meg glad, selv om jeg ikke får oppleve den opprinnelige drømmen min, sier Fourcade til Dagbladet.

I Kontiolahti blir mannen som vant to OL-gull i Sotsji vist vinter en soleklar favoritt. Men han tar ingen ting for gitt:

- Det er skiskyting: Den ene uka kan du være på topp, den neste langt nede.

SUVEREN: Martin Fourcade var i en egen klasse på 20-kilometern, og vant for femte gang i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem
SUVEREN: Martin Fourcade var i en egen klasse på 20-kilometern, og vant for femte gang i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer