Norsk skiskytterskuffelse

Fourcade svarte Hegle Svendsen på tiltale etter det verbale angrepet: - Brutalt

Martin Fourcade vant sprinten i Östersund med en av tidenes mest suverene seiersmarginer. De norske skiskytterstjernene fikk til og med svensk bank.

FYSISK SVAR: Martin Fourcade ga Emil Hegle Svendsen svar på tiltale på dagens sprint. Foto: NTB scanpix
FYSISK SVAR: Martin Fourcade ga Emil Hegle Svendsen svar på tiltale på dagens sprint. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Martin Fourcade langet ut mot den norske skiskytterleiren etter at hans tidligere trener Siegrid Mazet valgte Norge foran Frankrike.

- Det virker som han ikke har klart å legge det bak seg, og at det påvirker ham. Det er et halvt år siden. «Get over it, be a man», sa Hegle Svendsen til TV 2 i går.

Franskmannen svarte i dag med å være over resten av verden på resultatlista for 49. gang i karrieren. Fourcade var best både på standplass og i løypa og triumferte til slutt helt suverent i Östersund.

- Det var brutalt

Det var der Hegle Svendsen virkelig utfordret Ole Einar Bjørndalen i kampen om skiskyttertronen for første gang for over seks år siden. I dag skjøt superveteranen én bom mer enn trønderen og slo Svendsen med fire sekunder i sistnevntes sesongåpning.

Selv om duellen mellom de to norske stjernene var omtrent like jevn som på samme sted i VM i 2008, var den ikke like interessant. Kampen om 11. plassen ble et antiklimaks. Fourcade var nok en gang i en egen klasse, hele 43 sekunder foran svenske Fredrik Lindström på 2. plass.

- Det var brutalt, men det var veldig morsomt å gå skirenn igjen, sier trønderen, som har hatt en trøblete sesongoppladning og slitt med en irritabel tarmsyndrom, til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer