Norsk skiskytterskuffelse

Fourcade svarte Hegle Svendsen på tiltale etter det verbale angrepet: - Brutalt

Martin Fourcade vant sprinten i Östersund med en av tidenes mest suverene seiersmarginer. De norske skiskytterstjernene fikk til og med svensk bank.

FYSISK SVAR: Martin Fourcade ga Emil Hegle Svendsen svar på tiltale på dagens sprint. Foto: NTB scanpix
FYSISK SVAR: Martin Fourcade ga Emil Hegle Svendsen svar på tiltale på dagens sprint. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Martin Fourcade langet ut mot den norske skiskytterleiren etter at hans tidligere trener Siegrid Mazet valgte Norge foran Frankrike.

- Det virker som han ikke har klart å legge det bak seg, og at det påvirker ham. Det er et halvt år siden. «Get over it, be a man», sa Hegle Svendsen til TV 2 i går.

Franskmannen svarte i dag med å være over resten av verden på resultatlista for 49. gang i karrieren. Fourcade var best både på standplass og i løypa og triumferte til slutt helt suverent i Östersund.

- Det var brutalt

Det var der Hegle Svendsen virkelig utfordret Ole Einar Bjørndalen i kampen om skiskyttertronen for første gang for over seks år siden. I dag skjøt superveteranen én bom mer enn trønderen og slo Svendsen med fire sekunder i sistnevntes sesongåpning.

Selv om duellen mellom de to norske stjernene var omtrent like jevn som på samme sted i VM i 2008, var den ikke like interessant. Kampen om 11. plassen ble et antiklimaks. Fourcade var nok en gang i en egen klasse, hele 43 sekunder foran svenske Fredrik Lindström på 2. plass.

- Det var brutalt, men det var veldig morsomt å gå skirenn igjen, sier trønderen, som har hatt en trøblete sesongoppladning og slitt med en irritabel tarmsyndrom, til NRK.

God start

Emil Hegle Svendsen kom godt i gang fra startnummer 1 med fem treff på første liggende.

Verdenscupleder Martin Fourcade svarte imidlertid på rivalens tiltale og tok en klar ledelse ut fra første skyting.

Ole Einar Bjørndalen skjøt også fullt og meldte seg på i pallkampen. Johannes Thingnes Bø bommet én gang. Å slå den franske verdenseneren så svært vanskelig ut.

Fourcade vistek lasse

Svendsen klarte seg med én strafferunde på stående og ga seg selv et ganske godt utgangspunkt før den siste runden. Fourcade var imidlertid i en egen klasse og skjøt fullt også på stående.

Thingnes Bø doblet antall bom på stående og ble kraftig slått av franskmannen. Bjørndalen leverte imidlertid strålende på skytebanen og skjøt fullt også på stående. Likevel var han langt bak Fourcade grunnet farten i sporet.

Verdens beste skiskytter hadde ingen problemer med å sikre seieren på dagens sprint foran Fredrik Lindström og Arnd Peiffer. De norske var ikke i nærheten. Bjørndalen endte på 11. plass, mens Svendsen ble nr. 13.