Fourcade tangerte Bjørndalen-rekord etter suveren seier i OL-løypa

Tolv verdenscupseire på én sesong for franskmannen.

TANGERTE BJØRNDALEN: Franske Martin Fourcade (til høyre) tangerte Ole Einar Bjørndalens rekord med antall verdenscupseire i én sesong. Her med veteranen Bjørndalen under VM i Oslo i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TANGERTE BJØRNDALEN: Franske Martin Fourcade (til høyre) tangerte Ole Einar Bjørndalens rekord med antall verdenscupseire i én sesong. Her med veteranen Bjørndalen under VM i Oslo i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Martin Fourcade vant skiskytterjaktstarten i verdenscupen i Pyeongchang lørdag. Han tok med det sin 12. verdenscupseier denne sesongen.

Det er kun Bjørndalen som har tatt like mange seirer på én sesong. Rekorden satte han i 2005. Med fem individuelle renn igjen av sesongen kan rekorden til Bjørndalen stå for fall.

Vetle Sjåstad Christiansen ble beste norske på 12.-plass lørdag. Han pådro seg to bom på de fire skytingene og gikk seg opp fra en 18.-plass på sprinten.

Henrik L'Abée-Lund kom på 17.-plass og gikk seg opp fra 38.-plass etter 20 treff og feilfri skyting.

20 traff skjøt også Fourcade, som på suverent vis gikk seg opp fra sin tredjeplass.

Anton Sjipulin gikk ut som nummer 23, men gikk i mål til annenplass. Russeren havnet 34,5 sekunder bak Fourcade. Julian Eberhard, som gikk til topps på sprinten, kom på tredjeplass.

Ole Einar Bjørndalen fikk én bom på liggende og to bom på siste stående skyting. Det holdt til 19.-plass, to minutter og fire sekunder bak Fourcade.

Vegard Bjørn Gjermundshaug endte på 40.-plass etter tre bom totalt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer