Fourcade tilbake i storform

Slo Johannes Thingnes Bø og resten av feltet på fellesstarten.

SEIRET: Martin Fourcade gikk til topps på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SEIRET: Martin Fourcade gikk til topps på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Thingnes Bø var irritert etter å ha tapt sesongens første duell mot Martin Fourcade lørdag. Thingnes Bø ble nummer fire etter å ha trøblet med staven, og endte til slutt noen sekunder bak Fourcade på tredjeplass.

Thingnes Bø tok seg helt ut på sprinten og ble liggende lenge i målområdet for å hente seg inn igjen. Spørsmålet var om det satt i kroppen ennå på fellesstarten.

Det startet iallfall ikke bra på standplass for Thingnes Bø, som under fine forhold pådro seg to bom. Han kom dermed skjevt ut allerede fra start.

Storebror Tarjei var tidlig i teten sammen med Fourcade, men da nordmannen bommet på første stående skyting og Fourcade skjøt fullt, festet franskmannen et tidlig grep.

MUSKULØS: Joshua King herjer i Premier League og er i sitt livs form, og nå vekker treningsbilder fra Hellas oppsikt. Vis mer

Enkel seier

Fourcade bommet én gang på den fjerde skytingen, men de som var nærmest bak ham, deriblant Tarjei Bø, klarte ikke å fylle blinkene. Dermed ble det fransk seier i sesongens andre løp.

- Han vinner dette akkurat som han vil, mente NRKs Andreas Stabrun Smith.

«1-0» uttalte Thingnes Bø om duellen mellom ham og Fourcade etter lørdag. Nå står det 2-0 til franskmannen.

- Det var mye bedre enn i går. Starten var ikke som forventet, men etter hvert ble det bedre Jeg er fornøyd, sier Fourcade til NRK.

Thingnes Bø hadde beste langrennstid i dag, en fattig trøst.

- Jeg syns selv jeg hadde en kjempedag på stående skyting, sier Thingnes Bø, som innrømmer at han «ikke hadde kontroll» på liggende skyting.

Sterk prestasjon

Rekruttløper Aleksander Fjeld Andersen (22) fikk sitt gjennombrudd lørdag, da han imponerte med en andreplass, men klarte ikke å kopiere den prestasjonen etter totalt seks bom.

I stedet var det en annen nordmann som presenterte seg: Endre Strømsheim (22).

Antonin Guigonnat ble nummer to, mens norske Strømsheim ble nummer tre på imponerende vis. Johannes Thingnes Bø ble nummer seks og Tarjei Bø nummer sju.

- Jeg er litt irritert nå, jeg hadde store muligheter til en pallplass her, sier Tarjei Bø til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer