Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade utfordrer Northug i langrenn

Skiskytteren klar for Beitostølen.

VIL GÅ LANGRENN: Skiskytter Martin Fourcade skal utfordre langrennsgutta i sesongåpningen på Beitostølen i november. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel
VIL GÅ LANGRENN: Skiskytter Martin Fourcade skal utfordre langrennsgutta i sesongåpningen på Beitostølen i november. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel Vis mer

Petter Northug og de andre norske langrennsløperne får konkurranse fra verdens beste skiskytter, franske Martin Fourcade, under sesongåpningen på Beitostølen 16. november.

24 år gamle Fourcade er nemlig klar for 15 kilometer i fri teknikk.

- Jeg vil reise til Norge 4. november for å finne snøen tidligere enn i Sør-Europa. Den lave høyden er også veldig viktig for meg. Først vil jeg ta med meg noen lagkamerater på en ti dager lang treningsleir på Sjusjøen før jeg skal konkurrere på Beitostølen.

Fourcade håper han kan kjempe seg inn på det franske langrennslaget som skal delta i verdenscupåpningen i svenske Gällivare.

- Målet er også å konkurrere i verdenscupåpningen i langrenn i Gällivare, men jeg må vise mine ferdigheter i langrennssporet først. Derfor er 15 km på Beitostølen svært viktig for meg. Renn mot Petter Northug jr. vil være svært interessant ettersom han er en av verdens beste skiløpere, men andre store langrennsløpere skal også konkurrere der, sier Fourcade.

Første siden 2008 Han vant skiskytterverdenscupen sammenlagt sist sesong. Det ble en stor sesong toppet med tre individuelle VM-gull. 14 verdenscupseirer er det blitt for franskmannen. Ikke siden 2008 har Fourcade deltatt i langrenn.

- Langrenn blir en stor utfordring for meg ettersom dette vil være min første spesialkonkurranse i disiplinen siden 2008. Jeg er nødt til å lære nytt, men også raskt. På Beitostølen kommer jeg også til å konkurrere i skiskyting, men målsettingene blir forskjellig fra langrennskonkurransen ettersom jeg planlegger å gå verdenscup helgen etter, sier Fourcade.

Snøgaranti Arrangøren på Beitostølen har full kontroll foran sesongåpningen 15.-17. november. De har «snøgaranti» etter å ha lagret snø over sommeren. En sløyfe på 3,3 kilometer med snø kan stå klar når som helst, men snøen spares til åpningen midt i neste måned.

FÅR NU KONKURRENT: Petter Northug jr. møter Martin Fourcade i langrennssporet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR NU KONKURRENT: Petter Northug jr. møter Martin Fourcade i langrennssporet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Langrennsfolket gleder seg til å måle krefter med Fourcade.

- Det er skikkelig bra at verdens beste skiskytter kommer til Beitostølen. Dette blir en fin matching mot våre utøvere, og vi vet at han er sterk i skøyting, sier landslagssjef Vidar Løfshus. (©NTB)