<strong>UTKLASSET KONKURRENTENE:</strong> Martin Fourcade fortsetter å være suveren. Foto: CTK Photo / Lubos Pavlicek / NTB Scanpix
UTKLASSET KONKURRENTENE: Martin Fourcade fortsetter å være suveren. Foto: CTK Photo / Lubos Pavlicek / NTB Scanpix Vis mer

Skiskyting:

Fourcade utklasset konkurrentene da Svendsen ble nummer fire

Svendsen misset pallplassen med få centimetere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdenscupleder Martin Fourcade var i en klasse for seg og vant overlegent jaktstarten i Oberhof. Emil Hegle Svendsen ble beste norske på 4.-plass.

Det var en lei vind på standplass, men voldte ikke særlig problemer på liggende. Det var på den stående skytingen at vinden ble et problem for de fleste. Eneste unntak var verdenscupleder Martin Fourcade, som banket ned blinkene selv om vinden rev i kroppen.

Franskmannen hadde bare én bom, og den kom på første liggende skyting. Han tok det helt rolig på den siste runden inn mot mål. Tyske Arnd Peiffer tok annenplassen, slått med 1.09 minutter.

Emil Hegle Svendsen gikk ut som nummer sju og hadde tatt seg forbi tre løpere på vei inn til første liggende skyting. Der ble det en tur i strafferunden. Det samme måtte han etter andre liggende skyting.

På stående ble det ytterligere to runder, men på grunn av all bommingen av de andre gikk han ut på tredjeplass, men kampen om den siste plassen på pallen tapte nordmannen med noen få centimeter til italienske Dominik Windisch. De to endte 1.32 minutter bak Fourcade.

Henrik L'Abée-Lund var feilfri på begge de liggende skytingene, men på stående ble det fem runder. Han gikk inn til 8.-plassen – slått med 1.55 av vinneren, men Oslo-løperen hadde beste langrennstid.

Vetle Sjåstad Christiansen to bom på første og feilfri på den siste. Han fulgte også opp med feilfri stående skyting. Det holdt likevel bare til 27.-plass.

Ole Einar Bjørndalen hadde to bom på første, men var feilfri på den andre. Han fulgte så opp med to bom på både første og siste stående. Han ble nummer 37 og ble slått med 4.37 av Fourcade.

Erlend Bjøntegaard var feilfri på første liggende, men hadde to bom på den neste. Tre på første stå og fire på den avsluttende ødela dagen fullstendig. Det ble til slutt 40.-plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer