FORTELLER I BOK: Johannes Thingnes Bø mener Martin Fourcade overdriver i sin nye bok for å selge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORTELLER I BOK: Johannes Thingnes Bø mener Martin Fourcade overdriver i sin nye bok for å selge. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Martin Fourcade med bok

Fourcade var rasende, men Thingnes Bø tror stjerna bløffer

- Et salgstriks, sier Bø om Fourcades nye utspill i bok.

SJUSJØEN (Dagbladet): De norske skiskytterne skal i helga sesongåpne med renn på Sjusjøen og alle de norske skiskytterstjernene er på plass.

Det er også franske Martin Fourcade.

Franskmannen ga nylig ut boka «Mon réve d'or et de neige» eller på norsk: «Min drøm om gull og snø». Der beskriver Fourcade at han var forbanna da hans mangeårige trener Siegfried Mazet forlot Frankrike for å ta over det norske laget i 2016.

De norske skiskytterhåpene forteller til Dagbladet at de er kjent med Fourcades frustrasjon etter at Mazet kom for halvannet år siden.

Men Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen har forskjellig syn på Fourcades bok.

- Fourcade har sikkert opplevd mye, men skal du selge ei bok må du ha innhold som selger. Jeg tror det er kjedelig å lese om alle renn han har vunnet, så da må han finne fram et salgstriks, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Du mener det bare er et salgstriks og en bløff?

- Ja. Jeg tror det er en liten bløff. Fourcade er såpass trygg på seg selv og han vet han presterer også uten treneren. Han har nok noen meninger, men jeg tror han har blåst det opp, sier Thingnes Bø.

VERDENS BESTE?: Martin Fourcade fra Frankrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VERDENS BESTE?: Martin Fourcade fra Frankrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

I boka skriver Fourcade - gjengitt av TV 2 - at halsen snører seg sammen når han tenker på at Mazet trener hans største fiender.

«Jeg vet at bitterheten min vil avta og at jeg aldri vil glemme alt samarbeidet har gitt meg».

Fourcade skriver også:

«Jeg er ikke i tvil om at han vinne mange OL- og VM-medaljer med dem, men jeg tror det vil bli vanskelig for ham å oppleve det like sterkt emosjonelt sett som da vi gjorde det sammen»

- EØS?

Tarjei Bø sier følgende:

- Kan vi si at Norge benyttet seg av EØS-avtalen? sier Tarjei Bø og ler lett.

Eldstebror Bø forteller videre:

- Fourcade hadde suksess med Mazet, men han har hatt suksess etterpå også. Jeg tror Fourcade klarer seg veldig fint alene, sier Bø.

Svendsen forstår

Emil Hegle Svendsen forteller at han har lest en del av boka til rivalen - og at han forstår Fourcade.

- Jeg har lest avsnittet i boka og synes Fourcade kommer med noen fine refleksjoner. Det er ikke noe hatoppgjør. Det er fair det han føler, men dette handler om hva Siegfried selv vil. Han står fritt til å jobbe for det laget han vil. Vi er kjempeglade for at han er hos oss, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Virker Fourcade bitter?

- Jo, han er nok litt bitter. Norge er en større nasjon enn Frankrike både i skiskyting og langrenn. Jeg tror kanskje han er litt misunnelig, men han er tross alt verdens beste skiskytter, sier Hegle Svendsen.

PÅ TRENING: Landslagstrener Siegfried Mazet og Emil Hegle >Svendsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ TRENING: Landslagstrener Siegfried Mazet og Emil Hegle >Svendsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Dyktig trener

Ole Einar Bjørndalen trener mye utenfor landslaget og har få synspunkter om Fourcades bok:

- Jeg har ikke Siegfried som trener og har ikke sett ham i hele år, så det må nesten forbundet eller andre svare på. Han er en flink trener og er dyktig på det han gjør. Hvordan overgangen fra Frankrike til Norge var kan jeg ikke noe om, sier Bjørndalen.

Mazet ble ansatt i Norges Skiskytterforbund med ansvar for skytetrening for rundt halvannet år siden.

-Jeg ønsker og håper at den jobben jeg har gjort er god nok til at jeg får fortsette i fire nye år med dette laget, sa Mazet til NTB nylig.

Verdenscupen åpner i Östersund 24. november til 3. desember.

På Sjusjøen er programmet:

Lørdag: Sprint kvinner og menn.

Søndag: Fellesstarter.