Fourcade vil matche Northug

Skiskytteren vil måle krefter med langrennsgutta.

FRA SKISKYTING TIL LANGRENN: Skiskytterkronprins Martin Fourcade (22) vil forsøke å kneble Petter Northug i langrennskongens manesje neste sesong.  Foto: Heiko Junge / Scanpix
FRA SKISKYTING TIL LANGRENN: Skiskytterkronprins Martin Fourcade (22) vil forsøke å kneble Petter Northug i langrennskongens manesje neste sesong. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Skiskytterkronprins Martin Fourcade (22) vil forsøke å kneble Petter Northug i langrennskongens manesje neste sesong. Franskmannen er raskest i langrennssporet i skiskyttersirkuset denne sesongen og viste skyhøy klasse på søndagens jaktstart. Der ble det gull — og beste langrennstid — foran Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø. - Jeg vil gjøre som Tarjei og Emil og måle meg mot langrennseliten neste sesong i forberedelsene til VM i skiskyting (Ruhpolding). Det er en av mine drømmer å prestere i langrenn.

- Men jeg stiller kun dersom jeg føler meg sikker på å bli blant de ti beste i verden. Jeg vil ikke gå langrenn bare for å være med, sier verdensmester Martin Fourcade til NTB.
Alt er mulig Ole Einar Bjørndalen (18. november 2006) og Ronny Hafsås (21. november 2009) er eneste skiskyttere med verdenscupseier i langrenn på merittlisten. Lars Berger, Grete Ingeborg Nykkelmo og russiske Anfisa Reztsova er verdensmestere i begge grener. - Jeg vil være sjanseløs mot Petter Northug i en spurt i fellesstart, men jeg kan kanskje matche ham før det eller i enkeltstart. Og da er alt mulig. Jeg må iallfall trene på distanser opp mot 30 kilometer og forberede meg godt, slår franskmannen fast.

Bjørndalen fortsatt størst Denne sesongen har Fourcade vært raskeste langrennsløper i skiskytterverdenscupen seks ganger. Det er flest blant mennene. Svendsen har fem bestetider og Bø to. Lars Berger er normalt raskest av de norske skiskytterne, og i år har han bestetid fire ganger. - Hvem er i dine øyne verdens skikonge? - Jeg vil si at Northug er fantastisk, men Ole Einar Bjørndalen er fortsatt kongen i mine øyne, mener Martin Fourcade. 22-åringen ble verdensmester første gang søndag. Hans første plassering på seierspallen kom under OL i Vancouver med annenplass på fellesstarten.

(NTB)