Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes beste fotballspillere

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Dette er de tre beste - noensinne

Lionel Messi og Pele blir dyttet ned fra topplasseringen.

BEST AV DE BESTE: Diego Maradona. Foto: NTB Scanpix
BEST AV DE BESTE: Diego Maradona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Vi liker en utfordring – så vær så god: Her får du de 100 beste spillerne som noen gang har spilt fotball – rangert fra 100 til 1.

Når en manager må velge mellom to klassespillere i samme posisjon, snakker vi om at han har et luksusproblem. Etter at vi i FourFourTwo har brukt en måned på å lage en liste med 100 spillere basert på ALLE som noen gang har spilt fotball – har vi innsett hvor tåpelig utsagnet er.

Å velge mellom x eller y blir nesten umulig når vi innser hvor mange gode fotballspillere det har vært fordelt på alle verdensdeler og tiår.

Det hadde vært enkelt å lage en ny liste med 100 fantastiske fotballspillere som ikke nådde på toppen av liste, men til sjuende og slutt måtte vi velge de spillerne vi følte var mest innflytelsesrike i sin periode, de vi husker best, de spillerne som blendet oss med talentet og det de gjorde på banen.

Kort og godt: De 100 beste fotballspillerne – noensinne.

Så måtte vi «bare» rangere dem.

Vi har full respekt for at du kanskje har et annet syn på lista. Sånn vil det alltid være i disse kåringene.

3. Pele

En av fotballens største ikoner, som spilte i Sør-Amerika, Europa, USA og Afrika.

Han var bare 17 år gammel da han spilte sin første VM-finale. I løpet av mesterskapet scoret han seks mål, fem av dem kom i semi- og finalen. Det var det første av tre VM-gull Brasil vant med han på banen.

image: FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Dette er de tre beste - noensinne

På 60- og 70-tallet reiste Pele verden rundt med Santos. Han var så populær et en borgerkrig i Nigeria hadde våpenhvile i to dager så alle kunne se han spille.

Han spilte sin siste kamp for Santos i 1974 - men på grunn av den økonomiske situasjonen (Pele var i stor gjeld) fortsatte han karrieren i USA.

Etter at han ledet Cosmos til ligagull i 1977 - sa han adjø l på en regntung New York-dag.

Høydepunkt: 19.november 1969 scoret Pele sitt mål nummer 1000 i karrieren på et straffespark på Maracana.

2. Lionel Messi

Han er 30 år og har knust alle rekorder samtidig som han har løftet det ene trofeet etter det andre for klubblaget Barcelona.

Han har vunnet gullballen fem ganger, har 30 trofeer med klubblaget, scoret 91 mål i et kalenderår og er toppscorer for Argentina, Barcelona og i La Liga.

image: FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Dette er de tre beste - noensinne

Og måten han har gjort det på er særegen.

Om 20 år vil folk lese om Messi, se statistikken hans og nikke bekreftende om at han var en god spiller. Men det er først når de ser gamle videoer av ham at de virkelig forstår hvilken fotballspiller Messi egentlig er.

Den frekke lobben, frisparket fra 20 meter, soloraidene, eller et langskuddet som er limt i krysset. Han er en leken spiller, en sånn du spilte med på løkka. Men han har tatt med seg barndommen til de største scener.

Messi er blitt betraktet som en av de tre beste det siste tiåret.

Høydepunkt: Et par dager etter at han ble kritisert for å være dårlig i dueller, stanget lille Messi inn 2-0 målet som sikret at Barcelona slo Manchester United i Champions League-finalen i 2009.

1. Diego Maradona

Kraften av hans eksepsjonelle talent og vinnervilje snudde fotballverden på hodet. Han var den beste noensinne, både for Napoli og Argentina.

Pele har scoret flere mål. Messi har vunnet flere titler. Begge levde et mer stabilt liv enn den overvektige og og tidligere kokainavhengige Maradona, som fikk et stadig mer anstrengt forhold til fotball i løpet av karrieren.

Men hvis du har sett Maradona med en fotball i beina, så forstår du hvorfor han er nummer én.

image: FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Dette er de tre beste - noensinne

Men det manglet ikke på kontroverser. Han startet et masseslagsmål under den spanske cupfinalen i 1984, ble utestengt fra VM i 1994 på grunn av doping, var stadig linket til mafiaen i Napoli, ble invitert på en treningskamp i fengselet hvor Pablo Escobar var innsatt i 1991 og scoret med «Guds hånd» mot England.

Først og fremst var Maradona en knakende god fotballspiller, som gjorde akkurat som han ville i glansdagene. Enten det var å drible et helt lag eller prikke inn frispark.

Nummer to på lista, sier det selv:

- Jeg kunne spilt i en million år, men likevel hadde jeg ikke vært i nærheten av Maradona. Han er den beste gjennom tidene.

Høydepunkt: Scoret det forrige århundrets mest spektakulære mål da han trillet ballen i et åpent mål etter å ha fått ballen på egen banehalvdel og driblet hele England-laget.

Tidligere saker i denne serien:

IMPONERER: Barcelonas stjernespiller, Lionel Messi imponerte lagkameratene og den italienske musikeren, Eroz Ramazotti da han scoret fra baksiden av et mål på trening i 2016. Video: NTB Reuters Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!