<strong>TIDENES BESTE:</strong> FourFourTwo har laget en liste over tidenes 100 beste fotballspillere. Foto: FourFourTwo
TIDENES BESTE: FourFourTwo har laget en liste over tidenes 100 beste fotballspillere. Foto: FourFourTwo Vis mer

Tidenes beste fotballspillere

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Gabriel Batistuta og Ryan Giggs har fått plass på lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Vi liker en utfordring – så vær så god: Her får du de 100 beste spillerne som noen gang har spilt fotball – rangert fra 100 til 1.

Når en manager må velge mellom to klassespillere i samme posisjon, snakker vi om at han har et luksusproblem. Etter at vi i FourFourTwo har brukt en måned på å lage en liste med 100 spillere basert på ALLE som noen gang har spilt fotball – har vi innsett hvor tåpelig utsagnet er.

Å velge mellom x og x blir nesten umulig når vi innser hvor mange gode fotballspillere det har vært fordelt på alle verdensdeler og tiår.

Det hadde vært enkelt å lage en ny liste med 100 fantastiske fotballspillere som ikke nådde på toppen av liste, men til sjuende og slutt måtte vi velge de spillerne vi følte var mest innflytelsesrike i sin periode, de vi husker best, de spillerne som blendet oss med talentet og det de gjorde på banen.

Kort og godt: De 100 beste fotballspillerne – noensinne.

Så måtte vi «bare» rangere dem.

Vi har full respekt for at du kanskje har et annet syn på lista. Sånn vil det alltid være i disse kåringene.

90. Roberto Carlos

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Brasilianeren fløy opp og ned venstrekanten i Real Madrid i elleve sesongen – og hjalp klubben til tre CL-titler. De offensive kvalitetene gjorde at han fikk sin første landskamp som 18-åring, mens han spilte i den brasilianske klubben Inuiao Sao Joao.

Veien gikk videre til Palmerias og Inter før han fikk legendestatus i Real Madrid.

Der ble han en kultfigur både på grunn av smilet, som var nesten like stort som lårene, og den vanvittige skuddfoten. Supportere bak mål og keepere fryktet skuddene.

Høydepunkt: Frisparket under prøve-VM i 1997. Carlos traff ballen med utsiden av vrista, før den fløy mot cornerflagget, tok en u-sving og til sist bak en hjelpeløs Fabien Barthez.

89. Hristo Stoichkov

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Uforutsigbarhet og en glødende vilje til å angripe er noe av karakteristikken som kler mannen som var en viktig brikke av Johan Cruyffs «drømmelag» i Barcelona. Stoichkov fikk med seg fire ligatitler på rappen og en europacuptittel.

Bulgareren var kjent som en kunstner og en improvisator på banen – i tillegg til at det gjerne gikk en kule varmt for ham. Han hadde også den gode egenskapen at han overrasket keepere med langskudd fra alle vinkler. Stoichkov var også hjertet i Bulgaria-laget som tapte bronsefinalen mot Sverige i VM i 1994. Han scoret 6 mål.

Høydepunkt: Hans partnerskap med Romario i 93/94-sesongen Duoen scoret 54 mål, og vil for alltid bli husket som en av de beste duoene som har spilt sammen.

88. Allan Simonsen

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Han jobbet alltid knallhard, var dedikert som få og hadde en egen evne til å dukke opp og score viktige mål. Simonsen blir sett på som en av de viktigste danske fotballspillerne gjennom tidene.

Han spilte tre år i Barcelona, men nøt mest suksess i Tyskland i Borussia Mönchengladbach-drakt. Dansken var med på tre ligatitler på midten av 70-tallet. Han er også den eneste fotballspilleren som har scoret i europacup-, UEFA-cup- og cupvinnercupen-finaler.

Høydepunkt: Vant Ballon d'Or i 1977 foran Kevin Keegan og Michel Platini.

87. Javier Zanetti.

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Hvis han ikke er den beste høyrebacken gjennom tidene, er han i hvert fall den som har holdt verdensklassenivå over den lengste perioden av alle på lista. Han fikk 858 kamper over 19 sesonger i Inter og vant 16 trofeer før han la opp – 40 år gammel.

Utholdenheten og fotballhjernen gjorde ham til den fotballspilleren han var, krydret med en leken teknikk.

Høydepunkt: Var kaptein for Inter-laget som vant «the treble» i 2010 – og avsluttet et 45 år langt kapittel uten europasuksess for den italienske klubben.

86. Gabriel Batistuta

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Aldri har en fotballspillere vært i stand til å sparke en ball med en så morderisk teft som Batigol. Han banket inn mål fra absurde vinkler og avstander for moro skyld. Det var lite dill eller dall – han var rett og slett en klinisk avslutter. Sammenliknet med talentet vant han lite sølvtøy, men ettermælet lider ingen nød.

54 mål på 77 landskamper er heller ikke å forakte.

Høydepunkt: Scoret 20 mål da et Roma-lag bestående av blant annet Cafu, Walter Samuel, Vincenzo Montella og Francesco Totti vant Serie A i 2001.

85: Uwe Seeler

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Den tyske spissen banket inn mål fra første stund på fotballbanen. Han nettet fire ganger i debuten som 18-åring i 1954, og over de nesten 19 åra scoret han totalt 404 mål på 476 kamper for Hamburg og Vest-Tyskland.

Han var liten i vekst, men hadde kraft og en vanvittig spenst som gjorde at han stanget inn mange mål i løpet av karrièren.

Høydepunkt: Da Hamburg vant ligagull i 1959/60-sesongen scoret han over 50 mål.

84. Guacinto Facchetti

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Under VM i 1970 – så Brasil framtida i den italienske lynbacken. Facchetti var med på å «skape» den moderne backen. Han var i utgangspunktet en spiss, men ble omgjort til en høyrebeint venstreback. Fra den posisjonen deltok han vel så mye offensivt som defensivt.

- Han var den første backen som scoret så mange mål, sier Helenio Herrera, treneren som fikk han inn i den nye posisjonen. Han fikk 75 mål på 629 kamper for Inter, og vant fire ligatitler, to europacuper og EM med Italia i 68. Glem Carlos Alberto, Roberto Carlos eller en annen kamikaze-back fra Brasil – det var Facchetti som var den første som var et angrep alene fra backposisjonen.

Høydepunkt: Var en del av Italia-laget som forsvarte EM-tittelen i 1965

83. Ryan Giggs

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Brukte to tiår av livet på å danse seg forbi backer i England og Europa. Giggs var Manchester United-spiller gjennom hele karrièren, og har klubbrekorden på 963 kamper for klubben han vant 13 ligagull med.

Etter hvert som alderen tynget og toppfarten ble redusert, fikk han prøve seg i flere posisjoner på United-laget – noe som viser hans tilpasningsevne. En av storhetene i moderne fotball og kanskje den første superstjernen i Premier League. Giggs varmet fotballhjerter i en årrekke.

Høydepunkt: The Treble med Manchester United i 1998/99.

82. Hugo Sanchez

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Den beste meksikanske spilleren gjennom tidene og toppscorer i både Real Madrid og La Liga gjennom tidene. Han spilte for begge Madrid-klubbene, men det var i Real Madrid at målene og salto-feiringen gjorde ham til en legende. Sanchez var med på laget som vant fem strake ligagull mellom 1985 og 1990 – og var toppscorer i fire av sesongene. Han var et rovdyr innenfor straffefeltet, men hadde også ekstravagante evner utenfor boksen.

Høydepunkt: Scoret 45 mål på 42 kamper i 1989-sesongen da Real Madrid vant den spanske ligaen og cupen.

81. Dragan Dzajic.

FourFourTwo kårer tidenes 100 beste spillere: Her er plassene 90-81

Det blir sagt at han bare brukte høyrebeinet når han løp, men venstrefoten var av den magiske sorten. Han var en driblefant med strøkne innlegg og en dødelig frisparkfot. Han hjalp Røde Stjerne Beograd til fem ligagull mellom 1963 og 1973 og var hjertet i det jugoslaviske landslaget i 14 år. Han fikk først sjansen i utlandet 29 år gammel, og da gikk turen til Bastia i Frankrike.

Høydepunkt: Scoret det første målet i EM-finalen mot Italia i 1968.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer