Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FourFourTwo rangerer finalelagene: Et svakt ledd på begge lag

Ikke overraskende er det kun Cristiano Ronaldo som får toppscore. 

SVAKT LEDD: Danilo (t.v.) er Real Madrids svake ledd. Foto: Reuters / Paul Hanna / NTB Scanpix
SVAKT LEDD: Danilo (t.v.) er Real Madrids svake ledd. Foto: Reuters / Paul Hanna / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus - Real Madrid 20.45 på Viasat 4

(FourFourTwo): Det at både Real Madrid og Juventus har vunnet hjemlig liga de siste ukene, har bare skapt ytterligere forventninger til Champions League-finalen.

I løpet av sluttspillet har begge klubber vist at de er verdige finalister, ved å sende ut klubber som Bayern München, Atlético Madrid, Barcelona og Monaco på veien.

FourFourTwo gar analysert lagoppstillingene til både Real Madrid og Juventus, for å se på styrker og svakheter i et forsøk på å se hvem av de to gigantene som er best rustet.

Real Madrid (4-3-3):

Keylor Navas: 7/10

Etter at Iker Casillas forlot Real Madrid, har Navas etablert seg som fast i buret. Han spilte en nøkkelrolle i at klubben vant Champions League forrige sesong. Ryktet om at David de Gea kommer til Madrid fortsetter likevel.

Danilo: 6/10

Det åpenbare svake leddet i dette forsvaret, og Danilo har til tider slitt i Madrid. En skade på Dani Carvajal gir ham sjansen i finalen.

Sergio Ramos: 9/10

Madrids leder og en spiller for de store anledningene. Han er en fargerik karakter og en fantastisk forsvarsspiller. Ramos har scoret i de to siste finalene til Real Madrid.

Raphael Varane: 8/10

Varane tjener på at Pepe sliter med skadeproblemer, men han er langtifra en backup. Han er rask, sterk og god med ballen. Franskmannen fortjener plassen sin.

Marcelo: 8/10

Samtidig som Madrid har dominert i Europa, har Marcelo etablert seg som en av de beste backene i verden. Han elsker å gå framover i banen.

Casemiro: 7/10

Rollen hans er ikke den vakreste, men Casemiro er en vital spiller som står distansen og gir ballen videre til sine mer kreative lagkamerater.

Toni Kroos: 8/10

27-åringen er en sentral figur for både klubb og landslag, og medaljefangsten hans er like imponerende som pasningsfoten.

Luka Modric: 9/10

Det er ikke så mange midtbanespillere på planeten som er bedre akkurat nå. Han kan sentre, drible og skyte og styrer spillet bak Madrids fronttrio.

Gareth Bale: 8/10

Han var en gang den dyreste spilleren i verden. Han har hatt en frustrerende sesong siden han var med i EM forrige sommer. Likevel har han egenskapene og selvtilliten til å snu den trenden. (Det skal nevnes at Isco kan få starte finalen i stedet for Bale, og det vil på ingen måte være en dårlig erstatter).

Cristiano Ronaldo: 10/10

Hadde det ikke vært for Messi hadde Ronaldo vært etablert som den beste fotballspilleren i verden. Han vil likevel stå oppført i historiebøkene som en av de beste målscorerne i historien.

Karim Benzema: 8/10

Selv om han blir satt litt i skyggen av sin kollega, fortsetter Benzema å score mål etter mål. Juventus har ikke råd til å gi ham tid og rom i nærheten av mål.

Total sum: 88

Juventus (3-4-3):

Gianluigi Buffon: 9/10

Han er kanskje 39 år gammel, men Buffon er fortsatt en av de beste keeperne i verden. Erfaringen hans gjør opp for eventuell manglende fleksibilitet, og han har bare sluppet inn ett mål i sluttspillet.

Andrea Barzagli: 7/10

I likhet med Buffon, har 36 år gamle Barzagli mye erfaring å stole på. Bale, Benzema og Cristiano vil få det tøft mot forsvarslinja til Juventus.

Leonardo Bonucci: 9/10

En av de beste forsvarsspillerne i Europa og har ikke overraskende blitt linket til flere europeiske storklubber. Han kommer til å styre den kompakte enheten.

Giorgio Chiellini: 8/10

Sammen med Bonucci var Chiellini fantastisk mot Barcelona i kvartfinalene. Han gikk glip av finalen i 2015, og vil være fast bestemt på å utgjøre forskjellen denne gangen.

Dani Alves: 8/10

bytter på angrepsspillere har kanskje fått mest oppmerksomhet, men det å hente Alves fra Barcelona var en av de beste overgangene denne sesongen. Han har vært fantastisk.

Miralem Pjanic: 8/10

En annen nyervervelse denne sesongen, og Panic har slått seg raskt til ro i et vinnerlag. Han har store kvaliteter og skaper sjanser for Juventus-spissene.

Sami Khedira: 7/10

Det at Khedira er en av spillerne med lavest karakter, viser hvilke kvaliteter vi vil få se i finalen i Wales. Tyskeren vil forsøke å kontrollere midtbanen mot gamleklubben.

Alex Sandro: 8/10

Utrolig nok har bare Sandro seks landskamper for Brasil. Det er mye på grunn av Marcelo på motsatt banehalvdel, og Sandro vil forsøke å vise seg mer fram enn sin erfarne motstander.

Paulo Dybala: 9/10

Selv om Dybalas scoringssnitt har falt denne sesongen, har ikke prestasjonene hans gjort det. han scoret blant annet to fantastiske mål i Champions League-kvartfinalen mot Barcelona.

Gonzalo Higuain: 9/10

Den siste biten i Juventus-puslespillet? Higuain scoret blant annet to mål mot Monaco i semifinalen.

Mario Mandzukic: 6/10

Higuains ankoms har dyttet Mandzukic ut av rampelyset, men han har likevel vokst. Selv om han er mindre talentfull enn sin spisskamerat, er han fortsatt en trussel.

Total sum: 88

Ronaldo er selvfølgelig den største stjerna, mens Juventus har det beste forsvaret. Styrkeforholdet mellom de to lagene virker å være jevn foran finalen. Det er ikke utenkelig at det går mot ekstraomganger og straffespark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!