SVAKT LEDD: Danilo (t.v.) er Real Madrids svake ledd. Foto: Reuters / Paul Hanna / NTB Scanpix
SVAKT LEDD: Danilo (t.v.) er Real Madrids svake ledd. Foto: Reuters / Paul Hanna / NTB ScanpixVis mer

FourFourTwo rangerer finalelagene: Et svakt ledd på begge lag

Ikke overraskende er det kun Cristiano Ronaldo som får toppscore. 

Juventus - Real Madrid 20.45 på Viasat 4

(FourFourTwo): Det at både Real Madrid og Juventus har vunnet hjemlig liga de siste ukene, har bare skapt ytterligere forventninger til Champions League-finalen.

I løpet av sluttspillet har begge klubber vist at de er verdige finalister, ved å sende ut klubber som Bayern München, Atlético Madrid, Barcelona og Monaco på veien.

FourFourTwo gar analysert lagoppstillingene til både Real Madrid og Juventus, for å se på styrker og svakheter i et forsøk på å se hvem av de to gigantene som er best rustet.

Real Madrid (4-3-3):

Keylor Navas: 7/10

Etter at Iker Casillas forlot Real Madrid, har Navas etablert seg som fast i buret. Han spilte en nøkkelrolle i at klubben vant Champions League forrige sesong. Ryktet om at David de Gea kommer til Madrid fortsetter likevel.

Danilo: 6/10

Det åpenbare svake leddet i dette forsvaret, og Danilo har til tider slitt i Madrid. En skade på Dani Carvajal gir ham sjansen i finalen.

Sergio Ramos: 9/10

Madrids leder og en spiller for de store anledningene. Han er en fargerik karakter og en fantastisk forsvarsspiller. Ramos har scoret i de to siste finalene til Real Madrid.

Raphael Varane: 8/10

Varane tjener på at Pepe sliter med skadeproblemer, men han er langtifra en backup. Han er rask, sterk og god med ballen. Franskmannen fortjener plassen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marcelo: 8/10

Samtidig som Madrid har dominert i Europa, har Marcelo etablert seg som en av de beste backene i verden. Han elsker å gå framover i banen.

Casemiro: 7/10

Rollen hans er ikke den vakreste, men Casemiro er en vital spiller som står distansen og gir ballen videre til sine mer kreative lagkamerater.

Toni Kroos: 8/10

27-åringen er en sentral figur for både klubb og landslag, og medaljefangsten hans er like imponerende som pasningsfoten.

Luka Modric: 9/10

Det er ikke så mange midtbanespillere på planeten som er bedre akkurat nå. Han kan sentre, drible og skyte og styrer spillet bak Madrids fronttrio.

Gareth Bale: 8/10

Han var en gang den dyreste spilleren i verden. Han har hatt en frustrerende sesong siden han var med i EM forrige sommer. Likevel har han egenskapene og selvtilliten til å snu den trenden. (Det skal nevnes at Isco kan få starte finalen i stedet for Bale, og det vil på ingen måte være en dårlig erstatter).

Cristiano Ronaldo: 10/10

Hadde det ikke vært for Messi hadde Ronaldo vært etablert som den beste fotballspilleren i verden. Han vil likevel stå oppført i historiebøkene som en av de beste målscorerne i historien.

Karim Benzema: 8/10

Selv om han blir satt litt i skyggen av sin kollega, fortsetter Benzema å score mål etter mål. Juventus har ikke råd til å gi ham tid og rom i nærheten av mål.

Total sum: 88

Juventus (3-4-3):

Gianluigi Buffon: 9/10

Han er kanskje 39 år gammel, men Buffon er fortsatt en av de beste keeperne i verden. Erfaringen hans gjør opp for eventuell manglende fleksibilitet, og han har bare sluppet inn ett mål i sluttspillet.

Andrea Barzagli: 7/10

I likhet med Buffon, har 36 år gamle Barzagli mye erfaring å stole på. Bale, Benzema og Cristiano vil få det tøft mot forsvarslinja til Juventus.

Leonardo Bonucci: 9/10

En av de beste forsvarsspillerne i Europa og har ikke overraskende blitt linket til flere europeiske storklubber. Han kommer til å styre den kompakte enheten.

Giorgio Chiellini: 8/10

Sammen med Bonucci var Chiellini fantastisk mot Barcelona i kvartfinalene. Han gikk glip av finalen i 2015, og vil være fast bestemt på å utgjøre forskjellen denne gangen.

Dani Alves: 8/10

bytter på angrepsspillere har kanskje fått mest oppmerksomhet, men det å hente Alves fra Barcelona var en av de beste overgangene denne sesongen. Han har vært fantastisk.

Miralem Pjanic: 8/10

En annen nyervervelse denne sesongen, og Panic har slått seg raskt til ro i et vinnerlag. Han har store kvaliteter og skaper sjanser for Juventus-spissene.

Sami Khedira: 7/10

Det at Khedira er en av spillerne med lavest karakter, viser hvilke kvaliteter vi vil få se i finalen i Wales. Tyskeren vil forsøke å kontrollere midtbanen mot gamleklubben.

Alex Sandro: 8/10

Utrolig nok har bare Sandro seks landskamper for Brasil. Det er mye på grunn av Marcelo på motsatt banehalvdel, og Sandro vil forsøke å vise seg mer fram enn sin erfarne motstander.

Paulo Dybala: 9/10

Selv om Dybalas scoringssnitt har falt denne sesongen, har ikke prestasjonene hans gjort det. han scoret blant annet to fantastiske mål i Champions League-kvartfinalen mot Barcelona.

Gonzalo Higuain: 9/10

Den siste biten i Juventus-puslespillet? Higuain scoret blant annet to mål mot Monaco i semifinalen.

Mario Mandzukic: 6/10

Higuains ankoms har dyttet Mandzukic ut av rampelyset, men han har likevel vokst. Selv om han er mindre talentfull enn sin spisskamerat, er han fortsatt en trussel.

Total sum: 88

Ronaldo er selvfølgelig den største stjerna, mens Juventus har det beste forsvaret. Styrkeforholdet mellom de to lagene virker å være jevn foran finalen. Det er ikke utenkelig at det går mot ekstraomganger og straffespark.