FourFourTwo teller ned: De 55 største overgangssjokkene

Da Newcastle solgte Andy Cole til Manchester United, måtte Kevin Keegan møte opp utenfor St. James' Park for å gi illsinte fans en forklaring ansikt til ansikt. Her er plassene 20 til 11.

SJOKKOVERGANG: Manchester United-manager Sir Alex Ferguson hentet Andy Cole fra Newcastle i 1995. Foto: Dave Kendall/PA Wire/NTB Scanpix
SJOKKOVERGANG: Manchester United-manager Sir Alex Ferguson hentet Andy Cole fra Newcastle i 1995. Foto: Dave Kendall/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Hvor mange av verdens mest sjokkerende overganger i fotballen husker du? Og hva var historien bak klubbskiftet? Vi har laget en liste over de aller største sjokkene.

Men først et par advarsler: Vi har forsøkt å lage en rettferdig liste med korrekte overgangsummer for hver periode. Noen overgangssummer er ikke offentliggjort, og vi har derfor gått for den summen som er mest omtalt (dersom det er omtalt i det hele tatt). Vi har deretter gjort det om til norske kroner.

Journalister som har skrevet den originale saken: Andy Murray, Harriet Drudge, Chris Flanagan, Gregor MacGregor, Joe Brewin, Jon Spurling, Marcus Alves, Greg Lea, Alex Hess og Seb Stafford-Bloor.

20. Clive Allen (Arsenal til Crystal Palace i 1980)

Overgangssum: Byttehandel

Hvis det å knuse sparegrisen for å kjøpe en tenåringsspiss ikke var typisk Arsenal, var det iallfall ikke til å tro at han ble byttet med en venstreback to måneder seinere. Men det skjedde.

Sommeren 1980, et snaut år etter at Trevor Francis brøt en million pund-barrièren, brukte The Gunners snaut 12 millioner kroner på Clive Allen - en 19-åring som scoret 32 mål på 49 kamper for Queens Park Rangers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer