FourFourTwo teller ned: De 55 største overgangssjokkene

Luis Figo var sjokkert over det onde hatet mot ham da han spilte mot gamleklubben. Her er plassene 10 til 1.

HATET: Hver gang Luis Figo (t.h.) var borti ballen på Camp Nou i sin første kamp der etter overgangen, haglet det med appelsiner, lightere og flasker (hodet til grisen ble kastet etter ham et år seinere) på gressmatta. Foto: AP Photo/Jasper Juinen/NTB Scanpix
HATET: Hver gang Luis Figo (t.h.) var borti ballen på Camp Nou i sin første kamp der etter overgangen, haglet det med appelsiner, lightere og flasker (hodet til grisen ble kastet etter ham et år seinere) på gressmatta. Foto: AP Photo/Jasper Juinen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Hvor mange av verdens mest sjokkerende overganger i fotballen husker du? Og hva var historien bak klubbskiftet? Vi har laget en liste over de aller største sjokkene.

Men først et par advarsler: Vi har forsøkt å lage en rettferdig liste med korrekte overgangsummer for hver periode. Noen overgangssummer er ikke offentliggjort, og vi har derfor gått for den summen som er mest omtalt (dersom det er omtalt i det hele tatt). Vi har deretter gjort det om til norske kroner.

Journalister som har skrevet den originale saken: Andy Murray, Harriet Drudge, Chris Flanagan, Gregor MacGregor, Joe Brewin, Jon Spurling, Marcus Alves, Greg Lea, Alex Hess og Seb Stafford-Bloor.

10. John Obi Mikel (Lyn/Manchester United til Chelsea i 2006)

Overgangssum: Rundt 160 millioner kroner

Selv i dag er det ingen som virker å være sikre på hva som faktisk skjedde mellom Manchester United, Chelsea og Lyn. United hevdet at de hadde blitt enige med spiller og klubb i 2005, og publiserte også bilder av Mikel som holdt i en United-trøye.

Chelsea var rasende, for de hevdet at de hadde hatt en forhåndsavtale med Lyn, noe den økonomiske støtten de hadde gitt Mikel i Norge støttet opp om. For å gjøre saken enda mer komplisert, kom det seinere fram at nigerianerens originale avtale med Lyn angivelig hadde blitt forfalsket av en klubbdirektør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer