FourFourTwo telller ned: De 55 største overgangssjokkene

Tottenham ønsket egentlig å signere Diego Maradona, men i stedet endte eieren opp med å underholde Jürgen Klinsmann over en cappuccino på yachten hans. Her er plassene 30. til 21.

TIL PREMIER LEAGUE I 1994: Det var ikke mange som så for seg at stjernespiller Jürgen Klinsmann ville ta turen til England og Tottenham. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB Scanpix
TIL PREMIER LEAGUE I 1994: Det var ikke mange som så for seg at stjernespiller Jürgen Klinsmann ville ta turen til England og Tottenham. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Hvor mange av verdens mest sjokkerende overganger i fotballen husker du? Og hva var historien bak klubbskiftet? Vi har laget en liste over de aller største sjokkene.

Men først et par advarsler: Vi har forsøkt å lage en rettferdig liste med korrekte overgangsummer for hver periode. Noen overgangssummer er ikke offentliggjort, og vi har derfor gått for summen som er omtalt mest (dersom det er omtalt i det hele tatt). Vi har deretter gjort det om til norske kroner.

Journalister som har skrevet den originale saken: Andy Murray, Harriet Drudge, Chris Flanagan, Gregor MacGregor, Joe Brewin, Jon Spurling, Marcus Alves, Greg Lea, Alex Hess og Seb Stafford-Bloor.

30. Gabriel Batistuta (River Plate til Boca Juniors i 1990)

Overgangssum: Gratis

I kvalifiseringen til 2002-VM slo Argentina Uruguay 2-1 i Buenos Aires. Gabriel Batistuta feiret resulatet med å løpe i retning Daniel Passarella for å fortelle sin landsmann og trenerrival at: «Dette er for deg».

Det var en hevn som lå bak. En hevn han hadde ventet på helt siden Passarella kastet ham ut av stallen til River Plate i 1990, fordi han følte at spissen trengte et lag som spilte for ham (og han likte ikke at Batistuta lot håret gro).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer