Fowler får fortsatt lønn fra Leeds

Valgte drakt nummer 11 i Liverpool.

(Dagbladet.no): Økonomisk pressede Leeds betaler fortsatt lønn til Robbie Fowler, og det må de fortsette med fram til sommeren, skriver Channel4 på sine nettsider.

Kompensasjon

Spissen ankom Leeds fra Liverpool i 2001. Da Yorkshire-klubben ble nødt til å selge spissen videre for seks millioner pund 14 måneder seinere, måtte de akseptere å fortsette å betale en del av lønnen hans.

Dette for å kompensere for Fowlers reduserte inntekt etter overgangen.

Shaun Harvey i Leeds forklarer at denne avtalen er inngått med Fowler selv, så den siste flyttingen fritar ikke førstedivisjonsklubben for forpliktelsene.


- Vi slipper ikke denne finansielle byrden. Avtalen er at vi må betale Robbie Fowler fram til midten av året, og den avtalen gjelder uansett hvor han spiller, sier Harvey.

At avtalen utløper i sommer, skyldes at Fowlers kontrakt med Leeds i utgangspunktet var ment å løpe fram til da.

Drakt nummer 11
For hans nye gamle klubb er dette selvsagt gunstig. Men det slutter ikke der:

Når Fowler når nå slutter ringen ved signere for Liverpool igjen, aksepterer han angivelig å gå ned i lønn.

JUBEL: Robbie Fowler under et av de største øyeblikkene hans under tida i Liverpool: Uefacuptriumfen over Alaves i 2001. Her sammen med Nicky Barmby (t.v.) og Steven Gerrard (t.h.). Foto: Ian Hodgson/Reuters/Scanpix
JUBEL: Robbie Fowler under et av de største øyeblikkene hans under tida i Liverpool: Uefacuptriumfen over Alaves i 2001. Her sammen med Nicky Barmby (t.v.) og Steven Gerrard (t.h.). Foto: Ian Hodgson/Reuters/Scanpix Vis mer

I tillegg kommer han altså gratis fra City, og på toppen av det hele vil det nok også bli solgt en del drakter med påtrykket «FOWLER 11» på ryggen.

11 er nemlig draktnummeret som Fowler har valgt å spille med. Spissen startet Liverpool-karrieren sin da han var 11 år, men hadde draktnumrene 23 og 9 under sitt forrige opphold på Merseyside.