Fowler klandrer James for famøst finale-antrekk

I dag møtes de igjen på Wembley.

• Dagbladet.no direkte: Følg FA-cupfinalen Cardiff - Portsmouth fra kl. 16

(Dagbladet.no): Da Robbie Fowler forlot Liverpool til fordel for lille Cardiff for omtrent akkurat ett år siden, tenkte han at han hadde spilt sin siste FA-cupfinale.

- Når du forlater Premier League, og kommer til et Championship-lag, så er ikke FA-cupseier det første du tenker på, bekrefter han for Liverpool Echo.

Med i 18-mannstroppen

Men i dag kan det likevel skje. I dag møter Cardiff nemlig Portsmouth på Wembley.

Og sjøl om den legendariske Liverpool-, Leeds- og landslagsspissen ikke har spilt så langt i år, på grunn av en operert hofteskade, er han sjølsagt klar når det gjelder som mest.

- Han er inne i 18-mannstroppen, bekrefter manager Dave Jones for Sky Sports.

33 år gamle Fowler vant FA-cupen med Liverpool i 2001, og han har i tillegg vunnet UEFA-cupen én gang (2001) og ligacupen to ganger (1995 og 2001). 

CARDIFF I FINALE: Ikke finale i Cardiff, slik det har vært de siste åra - mens nye Wembley har blitt bygget. Her er Cardiff-spiller Robbie Fowler (t.h.) fotografert sammen med Steven Gerrard under ligacupmøtet med Liverpool i fjor. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
CARDIFF I FINALE: Ikke finale i Cardiff, slik det har vært de siste åra - mens nye Wembley har blitt bygget. Her er Cardiff-spiller Robbie Fowler (t.h.) fotografert sammen med Steven Gerrard under ligacupmøtet med Liverpool i fjor. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX Vis mer

Den notoriske målscoreren har uansett ikke bare gode minner fra finaler han har spilt.

I 1996, for eksempel, tapte Liverpool FA-cupfinalen mot Manchester United - og måtte samtidig finne seg i å bli offentlig mobbet for sine kremfargede Armani-dresser (se bilder).

Det forferdelige finaleantrekket ble stående som et eksempel på de såkalte «Spice Boys».

- Dressvalget var James\' skyld

I forbindelse med dagens finale, hvor Fowler møter sin tidligere lagkamerat David James, velger han å klandre nettopp denne keeperen for det famøse dressvalget i 1996.

- Dette er en del av FA-cupfolkloren nå, og det er David James’ feil. Det var hans idé, men har du sett hvor stor han er? Ingen turte å klandre ham, ler Fowler, ifølge Echo.

James var på dette tidspunktet modell for Armani, og han stelte derfor i stand klesavtalen.

- Jeg tror støtteapparatet skjønte hva som ville skje. De kledte seg i svart. Jeg var en ung spiller og hadde ikke så mye å si, unnskylder Fowler seg.

Fowler klandrer James for famøst finale-antrekk

Men om han nå er som erfaren fotballspiller å regne, fikk han ikke velge antrekk i år.

- Men jeg har bedt gutta løpe langt unna hvis de ser noen som kommer trekkende med hvite dresser, forteller han, og røper at han fortsatt har sin dress fra 1996.

- Det er mulig jeg minner David om dette hvis vi møtes ute på banen, truer Fowler med.

SYNDEREN: David James var Armani-modell i 1996, og det var den nåværende Portsmouth-spilleren som sørget for de forferdelige finaleantrekkene til Liverpool-gutta, røper Robbie Fowler.