Fowler knuste Blackburn

Robbie Fowler sendte Leeds opp i 2-0 før ti minutter var spilt mot Henning Berg og Blackburn søndag.

Nordmannen fikk selv Fowlers spissegenskaper på kroppen da den tidligere Liverpool-helten satte inn sitt andre mål for dagen etter åtte minutter. Blackburns offsidefelle slo feil, og Fowler slo fullstendig alene i feltet. Henning Berg prøvde på et desperat løp tilbake, men kom for seint.

Før dette hadde Fowler satt Elland Road i ekstase etter kun fem minutter. Alene med Brad Friedel var han iskald.

Dermed er Fowler oppe i 14 seriemål denne sesongen (tre for Liverpool), ett mer enn Ole Gunnar Solskjær.

Leeds vant til slutt 3-1. En god Brad Friedel hindret Mark Viduka i å gi Leeds 3-0 tidlig i 2. omgang. I stedet kontret Blackburn inn 2-1 ved Matt Jansen. Gjestene satset på en formasjon med tre mann i forsvar. Det var ikke særlig vellykket - også på Leeds' tredje scoring var forsvaret åpent som en sil. Harry Kewell fikk god tid på seg til å stille inn venstrebeinet, og markkryperen klarte ikke Friedel å gjøre noe med.

Leeds beholdt 6. plassen, men er nå kun to poeng bak Chelsea. Dermed lever fortsatt håpet om mesterliga for Eirik Bakke & co.

Bakke startet på benken for Leeds, men fikk spille de siste 17 minuttene som innbytter for Olivier Dacourt. Stig Inge Bjørnebye var ikke med i Blackburns tropp. I stedet valgte manager Graeme Souness å gi nyinnkjøpte Hakan Unsal sjansen sammen med Berg og svenske Nils-Eric Johansson.

  • Langt bedre forsvarsspill må til for at årets ligacupmestere ikke skal spille i 1. divisjon neste sesong. Laget er bare to poeng over nedrykksstreken.