Fowler til City

Leeds er blitt enige med Manchester City om en overgang for Robbie Fowler. Fotballstjernen koster 70 millioner kroner.

De to klubbene ble enige om en avtale onsdag, men den vil først bli undertegnet torsdag. Ifølge Manchester Citys hjemmeside er det mye som tyder på at den tidligere Liverpool-spilleren blir klar allerede til kampen mot West Bromwich til helgen.

- Avtalen er ikke blitt undertegnet, men den er klar, sa Manchester City-sjef David Bernstein på klubbens hjemmeside.

Ombestemte seg

Avtalen kom to uker etter at Robbie Fowler avslo et tilbud fra Kevin Keegan og Manchester City. Han begrunnet avgjørelsen med at klubben ikke var den rette. I tillegg var klubbene uenige om prisen for ham, og dermed tydet alt på at han ble værende i Leeds.

Forhandlingene ble imidlertid gjenopptatt tidligere denne uken da Kevin Keegan ba Robbie Fowler om å tenke over tilbudet en gang til. Etter samtaler med manageren onsdag, bestemte altså Fowler seg for å bytte klubb likevel.

- Vi er blitt enige om at Leeds må betale 35 millioner kroner nå, og ytterligere 35 millioner kroner etter et visst antall kamper, sa Bernstein onsdag.

Viktige penger

Robbie Fowler har hatt trøbbel med en hofteskade den siste tiden, men er friskmeldt. En streng legetest hos Manchester City stoppet ikke kontrakten, og nå ligger alt til rette for at avtalen går i boks torsdag.

Dermed mister Leeds en høyt profilert spiller, selv om han aldri fikk den rollen han egentlig ønsket i klubben. Han har bare scoret 14 mål i løpet av sine 32 kamper etter at han kom fra Liverpool. Han gikk til Leeds fordi han slet med å komme seg etter en skade og fordi han ikke fungerte spesielt bra sammen med Michael Owen i Liverpool-angrepet. Nå gjenstår det å se om han lykkes i Manchester City.

Woodgate blir?

Salget av Robbie Fowler sikrer også Leeds viktig kapital, noe som kan bety at manager Terry Venables får beholde Jonathan Woodgate. Den omstridte og viktige forsvareren er sterkt ønsket av Newcastle, som også har lagt inn bud på ham.

Leeds har lenge vært under økonomisk press fra kreditorer, og skylder til sammen nesten 900 millioner kroner.

(NTB)

ENESTE SALG: Terry Venables (t.h.) håper at Robbie Fowlers (t.v.) overgang til Manchester City gjør at Leeds slipper flere salg denne sesongen.