Fowler vil ikke dømme Owen for United-overgangen

- Men jeg ville ikke gjort det samme.

UNITEDS NYE SJUER: Til tross for dette 19-tallet har Michael Owen fått draktnummer snu av manager sir Alex Ferguson i Manchester United. Foto: AFP
UNITEDS NYE SJUER: Til tross for dette 19-tallet har Michael Owen fått draktnummer snu av manager sir Alex Ferguson i Manchester United. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no) Til tross for finanskrisa har det vært flere store fotballoverganger i sommer. Den signeringen som har overrasket mest i England havner derimot ikke på lista over de dyreste handlene.

Michael Owen kom nemlig gratis til Manchester United, siden han var uten kontrakt.

En av dem som knapt trodde det han så da Owen ble presentert som United-spiller er den gamle Liverpool-helten Robbie Fowler. Han vil neppe gjort det samme.

- Nei, jeg tror ikke det, sier Fowler til Liverpool Echo.

Kalles «Gud»
Robbie Fowler kalles bare «Gud» av Liverpool-fansen. Han ønsker åpenbart ikke gjøre noe med den statusen, selv om «nei, jeg tror ikke det» kanskje ikke er tidenes største avkreftelse.

Den gamle storscoreren pleide å markere Liverpools overlegne antall e-cuptitler overfor United-fansen da han scoret mot dem. Forholdet til Manchester-klubben har ikke endret seg.

- Jeg håper selvfølgelig at Michael gjør det bra, men jeg håper ikke Manchester United gjør det bra. Det er en litt vanskelig situasjon, for jeg ønsker ikke bli dratt inn i en sak med Michael og Man. United. Alle vet at jeg er Liverpool-supporter, sier Fowler.

GAMLE LAGKAMERATER: Robbie Fowler og Michael Owen bøttet inn mål for Liverpool i glansdagene. Foto: REUTERS
GAMLE LAGKAMERATER: Robbie Fowler og Michael Owen bøttet inn mål for Liverpool i glansdagene. Foto: REUTERS Vis mer

34-åringen spilte for de helrøde fra 1992 til 2001, og så en kort periode igjen fra 2006 til 2007. Seks år yngre Owen var Liverpool-mann fra 1996 til 2004, og de to spilte mange kamper sammen på topp.

Tidligere har flere gamle Liverpool-spillere støttet Owens overgang til rivalene i Manchester. Både Peter Beardsley og Ian Rush tror dette kan få fart på karrieren til 28-åringen, som ikke har scoret siden januar. Selv om Robbie Fowler ikke ville gjort det samme, ønsker han ikke kritisere klubbvalget til Owen.

Håper på Torres
- Jeg ville ikke gått den veien selv, siden jeg da ville stilt meg lagelig til for hogg. Men Michael har gjort det han har gjort, og jeg vil ikke dømme ham for det. Han er en voksen kar. Hvis Michael scorer masse mål, håper jeg Fernando Torres scorer enda flere, sier Fowler.

Klubbene kastet seg ikke akkurat over Owen da det ble klart at Newcastle-karrieren hans var over. Han ble sett på som skadeforfulgt og kritisert for å være på hell - tross ganske bra uttelling på St. James' Park. Fowler vet hvordan det føles.

Den tidligere landslagsspissen spiller nå i australske North Queensland Fury og han debuterer for dem i dag, etter tre måneder skadd på sidelinja.

- De siste månedene har vært forferdelige. Jeg har ikke kunnet spille fotball, men forhåpentligvis er det lys i enden av tunnelen nå, sier Fowler.

Les også: Disse tre blir Man. Uniteds eneste kjøp i sommer

FRA NETTSUS TIL PALMESUS: Robbie Fowler spiller nå for North Queensland Fury i Australia, og etter et tre måneders skademareritt debuterer han i dag. Foto: AP
FRA NETTSUS TIL PALMESUS: Robbie Fowler spiller nå for North Queensland Fury i Australia, og etter et tre måneders skademareritt debuterer han i dag. Foto: AP Vis mer