Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra 2012 kan kjøpeklubbene kastes ut av CL

Uefa vedtok reformen Abramovitsj og co foreslo.

ALLE FÅR TRE ÅR: UEFA-president Michel Platini har som mål å få skikk på økonomien i alle europeiske klubber. Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
ALLE FÅR TRE ÅR: UEFA-president Michel Platini har som mål å få skikk på økonomien i alle europeiske klubber. Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer

|||

UEFA-president Michel Platinis plan for å tvinge fotballklubber til å sette tæring etter næring ble tirsdag vedtatt av styret.

«Økonomisk fair play» er navnet på de nye reglene som skal innføres fra sesongen 2012-13. De innebærer blant annet at klubber som vil delta i europacupene ikke får bruke mer penger enn de tjener.

Reglene betyr også slutt på å støtte seg til «rike onkler» som dekker klubbenes underskudd med stadige pengeinnsprøytinger.

- Vi vil verken skade eller drepe klubbene, tvert om. Å sette tæring etter næring er basis for all regnskapsførsel, men det har ikke vært slik i fotballen, sa Platini etter styremøtet i Nyon.

Han sa at klubbene selv hadde bedt om økonomiske reformer. Ifølge UEFAs assisterende generalsekretær Gianni Infantino går mer enn 50 prosent av alle proffklubber med underskudd.

Belgias tidligere statsminister Jean-Luc Dehaene ble utpekt til leder for det nye Klubbøkonomi-kontrollpanelet, som skal håndheve de nye reglene.

- Klubbeierne har bedt om regler, for de kan ikke innføre slike regler selv. Mange er lei av å spa penger inn i klubbene. Det gjør det også vanskeligere for dem å selge klubbene, sier Platini.

Lag som ikke overholder reglene kan bli nektet deltakelse i europacupene. Brudd på UEFA-reglene vil imidlertid ikke få konsekvenser for deltakelse i nasjonalt seriespill.

Platini sier at reglene inneholder punkter som vil gjøre det attraktivt å investere i spillerutvikling og anlegg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling