STIVE I MASKA: Det var nerver i mange blikk under EM-finalen - kanskje var det også derfor vi måtte vente på at spillerne skuile slippe seg løs. Men  i andre ekstraomgang kom moroa. Foto: Michael Probst / AP / NTB Scanpix
STIVE I MASKA: Det var nerver i mange blikk under EM-finalen - kanskje var det også derfor vi måtte vente på at spillerne skuile slippe seg løs. Men  i andre ekstraomgang kom moroa. Foto: Michael Probst / AP / NTB ScanpixVis mer

Fra 4 til 7 på børsen: Slik spilte finalistene

Dagbladets karakterer.

Portugal-Frankrike 1-0 e.omg. (0-0):

(Dagbladet:) Det har vært mye snakk om trist fotball i dette EM-et, men tristere enn førsteomgangen i finalen kunne det knapt bli. Og da tenker vi ikke på trekvarteret var målløst, finessefritt og sjansefattig.

Vi tenker på at den mest omtalte profilen av dem alle, Cristiano Ronaldo, gråt sine desperate tårer da han måtte forlate banen på båre allerede etter halvspilt omgang. Et syn ingen ville se, og det var som om alle de andre aktørene spilte resten av omgangen i moll - av respekt for Portugals kaptein i garderoben.

Respektmarsjen fortsatte i andreomgang:

Det var få store sjanser, til og med få forsøk på å skape store sjanser, men etter hvert måtte det skje noe. To og et halvt minutt på overtid traff innbytter André-Pierre Gignac stanga bak Portugals gode keeper Rui Patricio. Det var kampens andre klimaks. Og det første som ikke handlet om skade.

Det tredje klimakset kom da Ronaldo viste seg fram igjen i forkant av andre ekstraomgang, som innpisker i den portugisiske gruppa. Og det hjalp:

Det ble straks mer fart og action da spillerne fikk bekreftet at giganten var oppegående.

Spesielt blant de portugisiske. Jobben betalte seg nesten da Raphael Guerreiro prikket et (feil idømt) frispark i tverrliggeren tidlig i andre ekstraomgang, før innbytter Eder - som ga Frankrike mye trøbbel med duellstyrken og innsatsviljen - dunket inn 1-0 fra 25 meter.

Den blå delen av Stade de France stilnet totalt - den røde eksploderte. Og Ronaldo fikk drømmen oppfylt, om enn på en annen måte enn han så for seg på forhånd.

  • Slik spilte lagene:

Portugal (4-4-2):

Rui Patricio..................7
Cedric..........................6
Pepe.............................6
José Fonte...................6
Raphael Guerreiro......5
Renato Sanches........4
(Eder fra 78................7)
William Carvalho.......5
Adrien Silva..............5
(Joao Moutinho fra 67....6)
Joao Mario...............4
Cristiano Ronaldo
(Ricardo Quaresma fra 25....5)
Nani...........................4

Frankrike (4-4-2):

Hugo Lloris..............4
Bacary Sagna..........5
Laurent Koscielny....6
Samuel Umtiti.........6
Patrice Evra.............5
Moussa Sissoko....6
(Anthony Martial fra 110)
Paul Pogba.............5
Blaise Matuidi..........5
Dimitri Payet............4
(Kingsley Coman fra 57.....5)
Antoine Griezmann....5
Olivier Giroud..........4
(André-Pierre Gignac fra 78.....5)