EKSTREM FORVANDLING: Marit Bjørgens forvandling fra april til oktober 2002 var helt eventyrlig. Nå forteller hun om hva som faktisk skjedde. Foto: Thomas Rasmus Skaug 
EKSTREM FORVANDLING: Marit Bjørgens forvandling fra april til oktober 2002 var helt eventyrlig. Nå forteller hun om hva som faktisk skjedde. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Marit Bjørgen

Fra anonym til best i verden på 203 dager. Nå avslører Bjørgen hva hun gjorde høsten 2002

Hun var avskrevet som en annerledes og atypisk langrennsløper med feil kroppsbygning. På rekordtid ble Marit Bjørgen verdens beste. Hvordan fikk hun det til? Hva gjorde egentlig Rognes-jenta høsten 2002?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvordan klarte Marit Bjørgen å gå fra å være en i mengden til å bli helt unik, selv i det ypperste selskapet i langrennseliten?

I junior-VM ble nemlig Bjørgen satt i skyggen av sine utenlandske rivaler, med russiske Ekaterina Stchastlivaia i spissen. Rognes-jenta var på sin side langt unna medaljene og ikke blant verdens største talenter på den tiden.

Selv om Bjørgen var blant Norges største talenter sammen med Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira, var skepsisen stor til Bjørgen mot slutten av 1990-tallet. Hun var ikke idealet av en langrennløper med stor motor og kapasitet.

Flere var skeptiske til om Bjørgen hadde kvalitetene som behøves for å lykkes på ski. Muskelstyrken og eksplosiviteten holdt angivelig ikke så lenge oksygenopptaket var lavt på 60-tallet og teknikken på denne tiden var altfor svak. Heller ikke resultatene i sprint var av høy internasjonal klasse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn