TIL NORGE IGJEN: Håvard Nordtveit er klar for spill i Tippeligaen. Foto: KEITH HAMMETT
TIL NORGE IGJEN: Håvard Nordtveit er klar for spill i Tippeligaen. Foto: KEITH HAMMETTVis mer

Fra Arsenal til Lillestrøm

Nordtveit signerte.

|||(Dagbladet.no) De siste dagene har framtida til stoppertalentet Håvard Nordtveit vært et hett tema. Nå er det klart at han vender hjem til Norge fra Arsenal.

Både Lillestrøm og Brann skal ha vært interessert i 18-åringen, og i ettermiddag signerte rogalendingen for Kanarifuglene.

- Vi er strålende fornøyd med å få Håvard til LSK. Vi er også ekstremt glade for at han ønsker å komme til oss for å utvikle seg videre som fotballspiller, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til LSK.NO.

Etter flere dager med mange spekulasjoner er Nordtveit lettet over at utlånsavtalen endelig er i boks.

- Viktig for meg
- Det er utrolig viktig både med tanke på erfaring, og for å få spille. Det er noe Arsenal vil at vi unge skal gjøre, og det tror jeg er vanvittig viktig for meg nå, sier han til klubbens hjemmeside.

Midtstopperen skal nå spille for Lillestrøm fram til 1. august, da vender han tilbake til Nord-London. Nordtveit var tidligere denne sesongen utlånt til spanske Union Deportiva Salamanc, men han returnerte til England i oktober.

Nå gleder han seg til å spille for det han kaller «Mini-Arsenal».

- Nå har jeg sett rundt på stadion, og alt virker vanvittig profesjonelt. Det er en nesten en liten Arsenal-klubb, sier Nordveit.

Kan debutere mot Stabæk
Henning Berg satset stort på ungdommen da han var Lyn-trener, og den tidligere landslagskapteinen har ingen planer om å slutte med det på Åråsen. En spiller som Nordtveit passer profilen han ønsker at LSK skal ha framover.

- Vi er meget glade for at Arsenal tok kontakt, og vi får dermed lov til å jobbe med et av landets største talenter. Det er positivt for Håvard, for Arsenal, og ikke minst også for LSK, sier Bjarmann.

Nordtveit kan få sin debut for Lillestrøm allerede mot Stabæk i helgas serieåpning.

18-åringen har hele 38 kamper for aldersbestemte landslag, og han har spilt mye for Arsene Wengers reservelag. Dessverre har han også slitt en del med skader, men forrige sesong var han faktisk på benken i den siste seriekampen - uten å slippe til.