TAPTE 4-1:  Brann og trener Rikard Norling hadde en særdeles dårlig på Levanger. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TAPTE 4-1: Brann og trener Rikard Norling hadde en særdeles dårlig på Levanger. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Fra asken etter Deila til ilden etter Norling

Morten P. kommenterer.

DAVID NIELSENS avgang kom ikke overraskende på noen i Godset. Det betyr fort at han er Brann-trener i løpet av uka.

NIELSEN HAR
tenkt, vurdert og kastet til slutt kortene fordi han ikke evnet å levere resultater i samsvar med Strømsgodsets mål og forventninger. Det kom ikke som noe sjokk på Marienlyst. Ifølge påtroppende trener Bjørn Petter Ingebrigtsen var David Nielsens avgang mer et spørsmål om når enn om. Og det er et faktum som får en gammel sikrkushest til å tro at flere enn Jostein Flo og David Nielsen har snakket sammen i forkant av denne skilsmissen.

Og at flere er SK Branns nye styre.

FOR RIKARD NORLING er ferdig nå. Etter 1-4 i Levanger er det ingen vei utenom for svensken. For det er ikke ti kamper i årets OBOS-liga som er Rikard Norlings problem på toppen av rykter om en agent som er i Stockholm og flørter med AIK, det er de siste 40 seriekampene.

Der de 30 første endte med et sensasjonelt nedrykk.

Og de ti siste har gjort vondt veldig mye verre.

DA DAVID NIELSEN overtok for Ronny Deila i fjor sommer surfet Strømsgodset fortsatt på seriegullbølgen mens Martin Ødegaard allerede var introdusert for Tippeligaen. Alt var som det skulle være i Drammen. Selv om Molde var blitt best igjen og Godset var på tur til å bli passert av både Rosenborg og Odd også, var stemningen god. En liten klubb fra Drammen kan jo ikke ta medalje hvert år. Langt mindre ha krav på seg til å vinne. Så det var ikke vanskelig for David Nielsen å arve et lag der stort sett alt handlet om legge forholdene til rette for at Martin Ødegaard kunne skinne så mye som mulig slik at beilerne fra Europa etter hvert stilte seg i kø for å gi klubben penger på bok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var egentlig bare å ta ut de samme gutta Ronny Deila hadde utviklet og gi Martin Ødegaard helt frie tøyler.

DAVID NIELSEN GJORDE det og var i så måte en medvirkende årsak til at Martin Ødegaard fikk spille med lisens til å briljere mot norske motstandere. Da det nye året kom - og Martin Ødegaard ble erstattet med fire millioner euro (cash) som i første omgang ikke skal brukes på uvettige forsterkninger, men forvaltes klokt — var laget hans. Men forventningene var like store som under Ronny Deila, både til resultater og spillerutvikling med tanke på nye salg, og det er i balansen mellom forventninger og realisme David Nielsen kom til kort i Drammen.

Strømsgodset vil fortsatt ha et lag med attraktive spillere som kjemper rundt topp fem i Tippeligaen.

David Nielsen er av den oppfatning at det ikke går med den stallen klubben har per dato.

JEG TROR OGSÅ Rikard Norlings avskjed i Brann har vært bestemt en stund. Og at den nå kan effektueres. Ikke fordi Brann møtte Levanger med et spill som ga inntrykk av at de ønsker Norling vekk. Men fordi arvtakeren er ledig. For det var ingen trist trener som tok farvel på Marienlyst - i fotball har jeg aldri sett en hyggeligere skilsmisse.

Men han som gikk av banen etter 1-4 i Levanger var trist.

Det er forståelig selv om sluttpakka allerede er klar.