Fra Australia for å se sønnen score

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn - LSK 0-2. Mamma Anita har vært i Japan, pappa George har aldri vært utenfor Australia. Før nå. Og i går satt Clayton Zanes opphav sammen med kanarifansen. Og så Clayton gjøre 1-0 etter tre minutter.

- Strålende, sier George Zane. - Det var akkurat dette vi kom hit for. Clayton scoret, kampen var spennende og stemningen veldig bra.

- Det er lett å skjønne at han trives i dette miljøet.

- Foreldrene mine kom for en uke siden, sier Lillestrøms bestemann. - Det første som skjedde var at hjemmekampen mot Odd ble utsatt. Og neste gang spiller vi i Bodø. Det blir nok litt for langt å reise.

Da Clayton Zane ble tatt ut på det autstralske landslaget før ferien, var det få i Australia som visste hvem han har. Etter suksessen i Asia begynte plutselig folk å ringe hjem til familien.

- Mennesker jeg aldri har møtt ringte og gratulerte, sier pappa George. - Det betyr vel at Clayton er på vei mot et eller annet.

I den umiddelbare framtid kan det bli toppscorertittel og ligagull med LSK. For sjøl om Arne Erlandsen snakker trenerspråk er spillernes seg-i-mellom-prat den at ligatittelen er målet.

- Jeg skjønner ikke alt gutta sier, det går jo på norsk, men jeg skjønner såpass at målet er å vinne serien, sier Clayton Zane. - I den posisjonen vi er nå skulle det bare mangle også.

- Med Zane som toppscorer?

- Jeg tenker ikke på det. Jeg har allerede scoret mer enn forventet. Men sjølsagt jager jeg scoringene. Det er jo jobben min.

Arne Erlandsen slapp ut mye luft da Arild Sundgot økte Zanes tidlige 1- 0 til det dobbelte fem minutter før slutt. Etter en slitsom kamp.

- Før pause var vi veldig dårlige, sier LSK-treneren. - Etterpå hevet vi oss et par hakk. Og til slutt vant vi jo fortjent. Sjøl om det var tydelig at vi ikke har spilt kamp på to uker.