VERDIFULL: David Freese ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller da St. Louis Cardinals vant World Series. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jim Young
VERDIFULL: David Freese ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller da St. Louis Cardinals vant World Series. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jim YoungVis mer

Fra avskrevet i august til World series-vinnere i oktober

- Det er vanskelig å forestille seg at det faktisk har skjedd, sier St. Louis Cardinals-manageren.

St. Louis Cardinals avsluttet en historisk sesonginnspurt med 6-2-seier over Texas Rangers fredag og er for 11. gang vinner av World Series i baseball.

Cardinals var avskrevet av alle i slutten av august, da laget var mer enn 10 seirer bak Atlanta Braves i kampen om den siste sluttspillplassen. Siden har laget vært en ustoppelig virvelvind.

— Utrolig, forbløffende, ufattelig, var adjektivene Cardinals-manager Tony La Russa fant da han skulle beskrive lagets sesong.

— Det er vanskelig å forestille seg at det faktisk har skjedd.

Med 23 Cardinals-seirer på de 32 siste kampene ble Braves innhentet og feid bort fra sluttspillplass på grunnseriens siste dag. Grunnserievinner og storfavoritt Philadelphia Phillies ble nedkjempet i første sluttspillrunde. Milwaukee Brewers, vinner av Cardinals' avdeling, kom til kort i den neste.

I World Series ledet Texas Rangers 3-2 etter fem kamper, og i 6. kamp torsdag ledet Rangers med to poeng både i siste ordinære omgang og første ekstraomgang før Cardinals kom tilbake og vant 10-9 i en av historiens mest dramatiske kamper. To ganger manglet Rangers ett vellykket kast på å sikre sin aller første tittel, men Cards ga seg ikke.

Utrolige Freese David Freese ble kåret til finalekampenes mest verdifulle spiller etter at han lørdag slo inn utligningspoengene i 9. omgang og vinnerpoenget i 11. omgang. Han er et symbol på lagets vilje, for klubblegen erklærte at han var ute for sesongen var over da han ødela et leddbånd i ankelen i august.

— Jeg har ikke ord for å beskrive David, sa sluggeren Albert Pujols, som er lagets største stjerne.

Cardinals viste sin evne til å vende motgang også fredag, selv om den 7. kampen ble langt mindre spennende enn dramaet kvelden før. Rangers tok ledelsen 2-0 i 1. omgang, men hjemmelaget utlignet før omgangen var over og tok ledelsen for godt i 3. omgang.

Rangers-miss — Vi hadde tittelen innen rekkevidde, men vi greide ikke å gripe den. Vi kjempet hardt, men Cardinals var for gode. Jeg tar av meg hatten for dem. De fortjente tittelen, sa Rangers' sympatiske manager Ron Washington.

Rangers er i sin 51-årige historie aldri blitt mester. Nå har laget vært i finale to år på rad, og i år kom laget så nær det går an uten å lykkes. Mens Cardinals sto for en historisk prestasjon, vil Rangers-kollapsen i 6. kamp bli vel så legendarisk.

— Jeg har sagt til spillerne mine at de er mestere i mine øyne, sa Washington.

Cardinals vant også i 2006 og sluttet seg til Boston Red Sox som eneste lag med to titler de siste ti årene.

(NTB)