Fra bånn til topp

På bånn etter tre kamper - på toppen etter seks. Arsenal ristet av seg mesterligaspøkelset på veien til åttendelsfinalen.

LONDON (Dagbladet): Få hadde trodd at Arsenal skulle spille seg videre i årets mesterliga etter å ha prestert bare ett poeng på de tre første kampene. Det hele løsnet på San Siro 25. november da Arsenal vant utrolige 5- 1 mot Inter.

- Det føles stort. Vi hadde problemer i begynnelsen av gruppespillet, men de to siste kampene har gått vår vei. Med 5- 1 mot Inter fikk vi den selvtilliten vi trengte - vi vokste veldig på det, forklarer Fredrik Ljungberg.

Svensk styrke

Svensken avgjorde for Arsenal i går kveld, da han begravde en bakromspasning fra Thierry Henry i Lokomotiv-målet etter 67 minutter. Ljungberg tok imot på sju meter og vippet ballen over målvakt Sergej Ovchinnikov. Da eksploderte det for tredje gang på tribunene på Highbury denne kvelden.

Den første store Arsenal-fans-oppturen kom nemlig en times tid før avspark. Da det ble klart at Thierry Henry - sannsynligvis verdens beste angrepspiller per dato - var tilbake etter kneskaden. Og med Arsenal i skjebnekamp for å overvinne sine spøkelser på det øverste nivået i Europa drømte man også om at Henry skulle kaste sitt private spøkelse på dør.

Det som har holdt ham unna mesterligamål på eget gress i snaue 22 måneder.

Tidlig mål

Arsenal-manager Arsene Wenger sa før kampen at han ønsket seg et tidlig mål. Han fikk det han ba om etter 12 minutter. Men det var ikke Thierry Henry som scoret - det var Robert Pires. Pasningen kom derimot også ved 1- 0-målet fra den friskmeldte spissen.

Og det var et strålende mål på en like strålende og Henry-typisk giftpasning. Fra krittet ute på høyrekanten slo Henry ballen rett i beina på Pires på vei framover. Og med besluttsomhet og fart framover i et strøkent medtak handlet resten om å bruke den andre berøringen til det slike sjanser skal brukes til.

Og så slo Robert Pires ballen i mål.

Den beste spilleren for Lokomotiv Moskva, venstrebacken Jacob Lekcetho, måtte se andre omgang fra tribunen etter at han sparket mot anklene til Fredrik Ljungberg tre ganger og fikk rødt kort. Det gjorde det enklere for Arsenal. For kampen var i realiteten over da Lekcheto måtte i garderoben. Russerne skapte jo ikke sjanser.

Trøsten for Lokomotiv Moskva var at de også gikk videre, med 1- 1 mellom Dinamo Kiev og Inter holdt det med tap.

AVGJORDE: Fredrik Ljungberg avgjorde med en vipp som ga 2-0-målet på Highbury i går kveld.