Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra Barcelona til Real for en halv milliard

I morgen presenteres Luis Figo for Real Madrid-fansen som klubbens nye kjøp. Det hevder Reals nyvalgte president Florentino Perez. Prisen skal ligge på omkring 500 millioner kroner.

Går superhandelen gjennom, blir Portugals EM-helt verdens dyreste spiller. Foreløpig er rekorden de 470 millionene Lazio betalte Parma for argentineren Hernan Crespo forrige uke.

- Figo er min på mandag, sier Perez.

- Da overfører vi pengene til den spanke ligaen og presenterer ham som Real Madrid-spiller, sier den nyvalgte presidenten som overraskende danket ut motkandidat Lorenzo Sanz i avstemningen - først og fremst fordi han hadde inngått en avtale om kjøp av Luis Figo.

Barca raser

I Barcelona er sinnene selvsagt i kok. Der velges ny klubbpresident i dag, og den ene kandidaten, Joan Gaspart har gjort til sin kampsak nummer én å beholde Luis Figo. Han har truet Real Madrid med å anmelde dem til FIFA hvis han klarer å bevise at de har brutt gjeldende retningslinjer for overgangsforhandlinger ved å gå utenom klubben og direkte til spilleren.

- Jeg har en hemmelig strategi for å beholde Figo, hevder Gaspart.

Om planen slår feil, og Figo ender i den hvite Real-drakta, lover Gaspart en real overgangskrig. Da vil han starte forhandlinger med Reals stjernespillere som en hevnaksjon.

Milliardgjeld

Og Barcelona har pengene på sin side. Etter at Perez ble Real-president mandag, oppdaget han nemlig at hovedstadsklubbens økonomiske situasjon var verre en han fryktet. Real Madrid sies å ha over to milliarder kroner i gjeld.

Figo selv har foreløpig valgt å rømme fra alt oppstyret, skriver internettutgaven av den spanske sportsavisen Marca. Han er i hjemlandet Portugal, og samler tankene før han tar sitt livs viktigste avgjørelse, skriver Marca.

KAMPSAK: President-valgene i Real Madrid og Barcelona har gjort portugiseren Luis Figo til en kasteball verdt 500 millioner kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media