Fra barne-TV til Tippeligaen i en alder av 28: - En drøm jeg trodde var helt umulig

Christer Johnsgård fra Kråkeklubben til Alfheim.

NY HVERDAG: Christer Johnsgård har vært programleder for naturprogramserien Kråkeklubben. I hvert program lurer karakteren Kråka på noe, og tar det opp på det innledende møtet i Kråkeklubben. Foto: NRK
NY HVERDAG: Christer Johnsgård har vært programleder for naturprogramserien Kråkeklubben. I hvert program lurer karakteren Kråka på noe, og tar det opp på det innledende møtet i Kråkeklubben. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tippeliga-klubben Tromsø signerte i går Christer Johnsgård fra andredivisjonsklubben FK Senja. Spissen dunket inn mål for sistnevnte forrige sesong, og ble toppscorer i divisjonen med 21 mål.

Likevel er det nok mange som rynker på nesa over at Johnsgård kan debutere i Tippeligaen neste sesong. Han er nemlig 28 år gammel (blir 29 i morgen, 17. februar).

- Jeg føler det som et eventyr som har blitt sant. Det er litt surrealistisk, sier Johnsgård til Dagbladet.

Han syns det er uvant å kalle seg selv Tromsø-spiller, etter at alt papirarbeidet nå har gått i orden.

- Det er første dagen jeg våkner opp som Tromsø-spiller. Det føles veldig bra. Det er også hektisk. Nå skal jeg suse til Alfheim og spise frokost. Så skal jeg planlegge logistikk og slik, hvordan ting blir framover, sier Johnsgård.

Kråkeklubben Dersom du har barn, er det en stor sjanse for at du drar kjensel på 28-åringen fra Senja. Han har vært programleder i den norske barne-TV-serien Kråkeklubben, som vises på NRK. Nå er han programleder for Påskemorgen på samme kanal. Der har han siste sending 28. mars.

Tromsø og Johnsgård har inngått en ettårskontrakt, med åpning for forlengelse etter årets sesong.

- Det er en stor drøm som har gått i oppfyllelse. En drøm som jeg trodde var helt umulig for noen år siden. Jeg hadde slått meg til ro med det. Jeg har bare hatt det artig med fotball, og trent hardt. Jeg stortrivdes i andredivisjon. Der løsnet det veldig. Jeg sitter her i dag og bare gleder meg som en unge til sesongen skal komme i gang, sier Johnsgård.

Han har samtidig forståelse for at folk kanskje mener det er litt spesielt å få spille i Tippeligaen i hans alder.

- Det skjønner jeg godt. Det får bli opp til meg å vise at jeg fortjener den sjansen. Jeg håper det kan inspirere. For min egen del var jeg skadet i de første årene fra jeg var 20 til 24, jeg var skadet hele tiden. Du må ikke gi opp. Det håper jeg kan inspirere andre som har lyst til å spille i Tippeligaen. Du kan slå igjennom etter at du har fylt 25. Jeg har ikke slått gjennom, men nå får jeg en sjanse, sier Johnsgård.

- Skal bidra Han trente med Tromsø i halvannen uke på prøvespill, før han signerte. 28-åringen sier han må være ekstra skjerpet på trening, men at han ikke ble skremt over nivået. 

- Hva kan du bidra med denne sesongen?

- Jeg håper jeg kan bidra med å score viktige mål. Jeg skal uansett bidra med en helsikes innsats for at vi skal få mest mulig med oss. Der skal jeg bidra, sier Johnsgård, som har som mål å spille så mye som mulig.

28-åringen har lenge vært fan av Tromsø. Han pleide å ta båt for å se favorittlaget spille kamper da han var yngre.

Med tanke på bakgrunnen som programleder for naturprogramserien Kråkeklubben, har han en følelse av at det blir kråka som blir kallenavnet på Alfheim.

- Ja. Jeg ser jo at folk bruker å kalle meg det. I Kråkeklubben er det ikke jeg som er kråka, men jeg kan godt ta den, sier Johnsgård.

Positivt Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen tror Johnsgård kan bli en joker. Han forteller at mange supportere ønsket Johnsgård til klubben.

- Dette er en veldig positiv sak for både oss og Christer. Siden vi startet denne prosessen, så har både supportere og folk rundt oss ønsket dette, for de har lyst å se om dette kan bli et eventyr. Han får kontrakt for 2016, men dersom han gjør det bra, så er vi åpen for å gå for en lengre avtale. Alt er opp til Christer, sier Johansen til Tromsøs hjemmeside.

Johnsgård har spilt i barndomsklubben Senja siden 2012. Før det var han fem sesonger i Tromsdalen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer