MMA: Jack «The Joker» Hermansson går sitt livs viktigste MMA-kamp 27. april. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Jack Hermanssons vei mot toppen av UFC:

Fra bartender til historisk UFC-kamp

Satt på en avsides pub i Belgia og tenkte at dette er bunnen. 7 år seinere kjemper norsk-svenske Jack om å bli verdens beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er 2013. Jack Hermansson er i Belgia med sin kompis Andreas Lagaard. Han er med som venn og støtte i forbindelse med Lagaards fight. Kampen blir ikke noe av, og de to kameratene ender opp på en avsides pub i Charleroi. Der sitter de, på en pub med skumle typer i et område som er langt fra glamorøst.

- Er dette bunnen? Er drømmen om å komme til UFC nettopp det, bare en drøm? undrer de to vennene seg.

Hermansson er i dette tidsrommet i konflikt med sin egen fighting-organisasjon. Etter 5 seire av 5 mulig som profesjonell ble norsk-svensken tilbudt kontrakt med den anerkjente organisasjonen Bellator. Her går Hermansson på to strake tap, og Bellator mister troen. Kontrakten de har inngått med Oslo-mannen har fortsatt lang gyldighet, og de bestemmer seg for å være vanskelige.

Dersom en eller annen ekstraordinær mulighet skulle dukke opp skal de sende Jack ut i kamp, hvis ikke skal de la han sitte ut kontrakten uten å få konkurrere. Hermansson er frustrert. Det beste han vet er å konkurrere, og proffkarrieren er jo så vidt i gang.

Klar for UFC

Etter et helt år uten å gå obligatorisk kamp står Jack klar. Han skal igjen konkurrere i Cage Warriors, som er en annen fighting-liga. Året uten å konkurrere har bare gjort Hemansson bedre, for han feier motstanderne ut av ringen, en etter en. Rekken med seire er i gang, og etter 8 strake får han drømmebeskjeden. Jack Hermansson skal til UFC! Verdens beste, mest anerkjente og glamorøse fighting-organisasjon.

- Det er ingen tilfeldighet at Jack er der han er i dag. Han er en vanvittig dedikert og hardtarbeidende idrettsutøver, sier nevnte Lagaard.

Laagard omtales som et levende MMA-orakel og helt avgjørende for idrettens framvekst i Norge. Christoffer Darre, treningspartner med Hermansson og selv en meget spennende MMA-fighter, bekrefter at Hermanssons bragder slett ikke er tilfeldig.

- Jeg har trent med Jack siden 2013, og det er ingen tilfeldigheter ved hans prestasjoner. Jack er en fantastisk person og en fantastisk fighter som alle unner suksess. Han trener hardest av alle, men tar seg samtidig tid til de unge, fremadstormende fighterne.

Ekstremt hardtarbeidende

Videre forteller Darre at han er imponert av posisjonen Hermansson har kommet i. Han er nå rangert som nummer 10 i verden, men man skal ikke mange åra tilbake før situasjonen hans så helt annerledes ut.

- Han tjente nesten ingenting på å være fighter, og måtte jobbe i dyrebutikk, være bartender og trene nybegynnere og yngre MMA-utøvere. Han måtte rett og slett kjøre på for å få det til å gå rundt.

I tillegg ønsker Darre å berømme Andreas Lagaard for sitt årelange arbeid for norsk MMA.

- Uten Andreas hadde ikke norsk MMA vært der den er i dag. Lagaard har kombinert det å være utøver selv med å gjøre stort sett alt som er mulig å gjøre for å hjelpe MMA-sporten.

Det nærmer seg den 27. april, og den største MMA-fighten i norsk historie. Jack Hermansson fra Uddevalla, bosatt i Oslo, er med seier tett på en tittelkamp i mellomvekt. Kampen har en rekkevidde på over 94,3 millioner husstander, og det spekuleres i at så mange som opptil 1 milliard mennesker kommer til å se kampen.

  • Kampen mellom Hermansson og Ronaldo «Jacarè» Souza er 27. april i Florida.
PROMO: Jack Hermansson går sin hittil viktigste kamp 30. mars. Nå har UFC kommet til Norge, ens ærend for å lage promotering på MMA-utøveren. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer