Jack Hermanssons vei mot toppen av UFC:

Fra bartender til historisk UFC-kamp

Satt på en avsides pub i Belgia og tenkte at dette er bunnen. 7 år seinere kjemper norsk-svenske Jack om å bli verdens beste.

MMA: Jack «The Joker» Hermansson går sitt livs viktigste MMA-kamp 27. april. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er 2013. Jack Hermansson er i Belgia med sin kompis Andreas Lagaard. Han er med som venn og støtte i forbindelse med Lagaards fight. Kampen blir ikke noe av, og de to kameratene ender opp på en avsides pub i Charleroi. Der sitter de, på en pub med skumle typer i et område som er langt fra glamorøst.

- Er dette bunnen? Er drømmen om å komme til UFC nettopp det, bare en drøm? undrer de to vennene seg.Hermansson er i dette tidsrommet i konflikt med sin egen fighting-organisasjon. Etter 5 seire av 5 mulig som profesjonell ble norsk-svensken tilbudt kontrakt med den anerkjente organisasjonen Bellator. Her går Hermansson på to strake tap, og Bellator mister troen. Kontrakten de har inngått med Oslo-mannen har fortsatt lang gyldighet, og de bestemmer seg for å være vanskelige.

Dersom en eller annen ekstraordinær mulighet skulle dukke opp skal de sende Jack ut i kamp, hvis ikke skal de la han sitte ut kontrakten uten å få konkurrere. Hermansson er frustrert. Det beste han vet er å konkurrere, og proffkarrieren er jo så vidt i gang.

Klar for UFC

Etter et helt år uten å gå obligatorisk kamp står Jack klar. Han skal igjen konkurrere i Cage Warriors, som er en annen fighting-liga. Året uten å konkurrere har bare gjort Hemansson bedre, for han feier motstanderne ut av ringen, en etter en. Rekken med seire er i gang, og etter 8 strake får han drømmebeskjeden. Jack Hermansson skal til UFC! Verdens beste, mest anerkjente og glamorøse fighting-organisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer