Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra benken i Start til Essien-makker

Enorm kontrast for Adeccoliga-Annan.

(Dagbladet.no): Start forventet seg store ting da Anthony Annan og Bruno kom til klubben foran fjorårssesongen.

I mars spådde Fredrik Strømstad at Annan ville bli en hit i Tippeligaen.

- Anthony Annan har vært fantastisk. Over all forventning. Vi så han var god på prøvespill, men i vinter har han vist enda mer. Han mister ikke ballen, gjør kloke valg, gjør sjelden feil og er aggressiv og god i duellspillet. Han har glidd fint inn i spillestilen, og kan absolutt bli en tippeligaprofil i årets sesong, sa Strømstad til Dagbladet.

Men Annan slo ikke til som forventet, og slet mye med sykdom og skader. Etter nedrykket var fasiten for 21-åringen 11 kamper totalt. De siste sju kampene spilte han ikke ett minutt.

Mathisen imponert

Kontrasten er enorm til det Annan nå opplever i Afrika-cupen. En suspensjon gjorde at han mandag fikk spille hele kampen ved siden av Michael Essien da Ghana slo Marokko 2-0, og tok seg til kvartfinalen.

Sports- og mediadirektør Svein Mathisen fulgte kampen på TV, og mener Annan leverte til godt over bestått.

- Jeg er kjempeimponert. Han var ikke av dem som bar Ghana fram til seier, men han markerte seg skikkelig positivt og gjorde en veldig god kamp, sier Mathisen til Dagbladet.no.

KLARE FOR KVARTFINALE: Anthony Annan (nummer to fra venstre) deltar i Ghana-spillernes spesielle feiring av Michael Essiens 1-0-mål mot Marokko. Start-spilleren fikk sjansen fra start på grunn av karantene, og tok godt vare på den. Foto: REUTERS
KLARE FOR KVARTFINALE: Anthony Annan (nummer to fra venstre) deltar i Ghana-spillernes spesielle feiring av Michael Essiens 1-0-mål mot Marokko. Start-spilleren fikk sjansen fra start på grunn av karantene, og tok godt vare på den. Foto: REUTERS Vis mer

- Overrasket over at han får spille på et så godt landslag?

- Egentlig ikke. Han viste særlig før sesongen i fjor hvor god han kan være. Men Anthony sleit med brystet og skader, og mot slutten av sesongen våget ikke Benny (Lennartsson) å bruke ham da han var på vei tilbake fra skade, sier Mathisen.

Trivsel betyr alt

At en sentral midtbanespiller på Ghanas landslag i Afrika-cup har slitt med spilletid i Start virker selvsagt merkelig. Annan har utvilsomt ferdighetene til å lykkes, og holdningene er det heller ikke noe å veien med.

Mathisen tror manglende trivsel bidro til motgangen i Annans første år i Kristiansand.

- Det er gjerne sånn når man kommer fra et helt annet miljø, det har mye med trivsel å gjøre. Etter hvert fikk han opp familien, og det er mye av grunnen til at han spiller så godt på landslaget. Det handler om totalsituasjonen. Trivsel og språk er veldig undervurdert i fotballen, det ser jeg tydeligere og tydeligere, sier Start-direktøren.

Annan har kontrakt med Start i tre år til, og ifølge Fædrelandsvennen ønsker sørlendingene å selge ghaneseren dersom Fredrik Strømstad blir i klubben - slik mye tyder på.

Agenter ringer

image: Fra benken i Start til Essien-makker

Sjansen for at Annan forsvinner i dette overgangsvinduet reduseres imidlertid for hver time som går.

- Det ser ikke ut som at han reiser fra Kristiansand i dette vinduet. Det var en fransk FIFA-agent som ringte om Anthony nå, så det kan selvsagt skje. Men sannsynligheten blir mindre og mindre.

- Er han for god for å spille 1. divisjon?

- Det får vi se når han kommer tilbake. Men han er veldig god, det skal bli vanskelig å holde Anthony utenfor laget. Det skader vel heller ikke selvtilliten hans å spille på et så høyt nivå som han gjør nå, på et så godt lag. Ghana er vel noe bedre enn Norge.

- Hvordan tror du han synes det er å spille med Essien?

- Det vet jeg at han setter utrolig pris på. Anthony er veldig ambisiøs, sier Mathisen.

<B>SPILLER MED ESSIEN:</B> - Det vet jeg at han setter utrolig pris på, sier Svein Mathisen om Annan (nummer 6).
<B>MISLYKKET SESONG:</B> Skader og sykdom, samt manglende trivsel, bidro til at Anthony Annan ikke greide å sette sitt forventede preg på Start.
<B>SPILTE HELE KAMPEN:</B> Svein Mathisen mener Anthony Annan gjorde sakene sine meget bra i kampen mot Marokko.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media