Fra bilmekaniker til VM-stjerne

Dado Prso hadde egentlig gitt opp fotballkarrieren. Så spilte han én god kamp.

•Følg Kroatia-Japan direkte her fra klokka 15.00!

(Dagbladet.no): Da Kroatia åpnet VM mot Brasilmente Dagbladet at Dado Prso var banens klart beste spiller.

Men Glasgow Rangers-spissen kunne fort ha vært et helt annet sted enn i VM i Tyskland. På et tidspunkt ga han faktisk opp fotballkarrieren for å arbeide som bilmekaniker.

Årsaken var at ingen klubber så ut til å ville satse på ham.

Ble headhuntet
I denne perioden skal det ikke ha vært uvanlig å se Prso på byens utesteder, med en røyk i den ene hånda og en biljardkø i den andre.

Riktignok fortsatte den løpssterke angriperen å spille fotball for den franske amatørklubben St. Raphael, og etter å ha spilt glimrende i en vennskapskamp mot Monaco, ble han hentet til storklubben.

Heller ikke der ble han noen stor suksess til å begynne med, noe som delvis skyldtes skader. Resultatene ble utlån og lite spilletid.

Men lykken står den hardtarbeidende bi, og i 2002-2003-sesongen løsnet det endelig for Miladin, som den serbisk-fødte spilleren egentlig heter.

- En drøm
Omtrent samtidig etablerte han seg på landslaget ved å stille savnet etter Davor Suker med to mål i debutkampen mot Belgia.

- EN DRØM: Sånn beskriver Dado Prso det faktum at han spiller i fotball-VM, bare ni år etter at han først og fremst var bilmekaniker i en fransk småby. Foto: JULIE JACOBSON/AP/SCANPIX
- EN DRØM: Sånn beskriver Dado Prso det faktum at han spiller i fotball-VM, bare ni år etter at han først og fremst var bilmekaniker i en fransk småby. Foto: JULIE JACOBSON/AP/SCANPIX Vis mer

Oppturen bare fortsatte da han fikk ta del i Monacos mesterligafinale mot Porto i 2004.

Så da han til slutt bestemte seg for å gå til Skottland og Glasgow, viste angivelig også AC Milan interesse for den tidligere bilmekanikeren.

Og nå, nå spiller Prso altså VM-fotball.


- Å spille i VM er en drøm for alle spillere. For bare tre år siden virket denne drømmen urealistisk til meg, har Prso tidligere sagt til nyhetsbyrået AFP.

•Følg Kroatia-Japan direkte her fra klokka 15.00!

Fra bilmekaniker til VM-stjerne
SYMPATISK: Mot Brasil utmerket Dado Prso seg med strålende spill - og ved å leie en litt overivrig supporter skånsomt av banen.