Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra bryllup til fotballfest

Eirik Bakke (26) kom rett fra landslagskompis John Arne Riises bryllupsfeiring til fotballfest i hjembygda. Og han ble ikke skuffet.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Sogndal- Odd Grenland 5- 0 (3- 0). Stadion: Fosshaugane. Tilskuere: 2221. Mål: 1- 0 Anders Stadheim (str. 8), 2- 0 Kristian Ystaas (19), 3- 0 Alexander Ødegaard (45), 4- 0 Ødegaard (46), 5- 0 Kjetil Holvik (85). Dommer: Stig Rune Krokdal, Rosenborg.

Gult kort: Rune Buer Johansen, Sogndal, Brede Bomhoff, Espen Hoff, Jan Frode Nornes, Armin Sistek, Odd Grenland.

- Jeg har aldri sett Sogndal bedre, og vi kunne ha trengt noe av denne løpskapasiteten mot Danmark, sier Bakke.

Leeds-stjernen så sine gamle lagkamerater «live» for første gang denne sesongen i går kveld. Og ble virkelig imponert.

- Dette må være noe av det beste et lag fra Sogndal har gjort noen gang. Jeg så kampen mot Rosenborg på Lerkendal 16. mai på Canal+ og syns 1. omgang der oppe var god. Men dette var enda bedre. Odd ble jo regelrett uspilt etter alle kunstens regler. Og for noen scoringer. Dette var kanonbra.

- Trenger meg ikke

- Kriblet det litt i beina?

- Nei, det kan jeg ikke si. Sogndal trenger ikke meg slik de spilte i dag.

- Er de en seriøs medaljekandidat?

- Avgjort. Ikke minst fordi de har fått fram en rekke veldig gode og unge spillere i alle lagdeler. Se på andreomgangen til Rune Buer Johansen. Og Anders Stadheim, da - den løpskapasiteten disse to viser fram kunne noen hver av oss hatt bruk for under landskampen mot Danmark, sier en ferierende

Bakke. Selv gikk han helt tom det siste kvarteret på Ullevaal.

Det gjorde aldri Buer Johansen eller Stadheim i går, registrerte Bakke som også lot seg imponere av midtstopper Marco Reda.

- Festlig lag

- Sogndal kan absolutt ta medalje. Et komplett og festlig lag uten svake punkt. Og for noen scoringer, da. Det er lenge siden jeg har sett et lag bli så rundspilt som det Odd ble i dag, sier landslagspilleren, som skal trene litt med moderklubben utover sommeren. Men først skal han ha en velfortJent ferie i hytta i Sogndalsdalen, noen hundre meter fra landslagskamerat Tore Andre Flos sommersted. Kanskje begge bør bruke sommeren til å studere Buer Johansens og Stadheims løpskapasitet på nært hold.

- Semb bør se

Det bør også Nils Johan Semb, mener Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen. Den vanligvis så nøkterne treneren oppmoder landslagsledelsen til å ta turen over fjellet for å se Buer Johansen og Anders Stadheim.

- Vanligvis markedsfører jeg aldri mine spillere på denne måten. Men disse to gutta har nå prestert på et så høyt nivå over så lang tid at NFF umulig kan risikere noe om de løser ut en flybillett til Semb fra Oslo til Sogndal. Spillere som viser så stabil form som disse to fortjener å få sjansen. NFF-ledelsen har uansett ingenting å tape på se dem. Det kan jeg garantere.

Men Jan Halvor halvorsen vil ikke snakke om lagets medaljesjanser.

- Nei, her holder vi beina på bakken. Snart har vi samlet så mange poeng at vi ikke lenger kan rykke ned, fleiper SIL-treneren.

Før han smiler:

- Dette smakte jo litt fugl da. Tett oppunder, om ikke årsbeste. Kanskje med unntak fra første omgang mot Rosenborg. Vi skulle ha ledet med tre mål der også, men hadde ikke marginene med oss. Det har Rosenborg alltid og derfor er de i en egen klasse.

Optimist

Unge Tommy Øren er mer optimistisk med tanke på en historisk medalje til Sogndal.

- Selvsagt kan vi ta medalje. Like gjerne som noe annet lag. Vi satte ny klubbrekord i dag og har bevist at vi kan slå hvem som helst. I dag tror jeg at til og med Rosenborg skulle ha fått litt å slite med mot oss, sier Øren.

- En veldig bra kamp av oss, og det var herlig å få to nettkjenninger i en og samme kamp igjen. Det er en stund siden sist, sier Alexander Ødegaard som punkterte kampen med sine to scoringer: En på overtid i første omgang og den andre før 50 sekunder var gått av andre.

Odd-trener Arne Sandstø innså tidlig i kampen at dette ikke var hans dag.

- Sogndal var totalt overlegne og imponerte, sier Sandstø til Dagbladet.

ETTERTRAKTET: Eirik Bakke var en populær mann på Fosshaugane i går. Han skrev autografer så blekket sprutet. - Odd ble spilt ut etter alle kunstens regler, smilte Leeds-proffen.
MÅLKALAS: Sogndal knuste Odd hele 5- 0. Det er ny klubbrekord i eliteserien. Her jubler fra venstre Kristian Ystaas, Anders Stadheim, Håvard Flo og Rune Buer Johansen. Odd-keeper Erik Holtan hadde på sin side ikke mye å smile for.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media