Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra bunnløs gjeld til 20 mill. på bok

Så seint som i 1995 hadde Vålerenga Fotball 6,3 millioner kroner i gjeld. Klubben sto i fare for å miste profflisensen, og rykke ned i 8. divisjon. I praksis ville det betydd slutten for årets suverene cupmester. I dag har klubben 20 millioner på bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga på vift

Formann Jon H. Nordbrekken får størsteparten av æren for å ha omskapt Vålerenga Fotball fra å være en håpløs gjeldsslave til å bli et solid investeringsobjekt med stø kurs for Oslo Børs.

- Først fikk han ryddet i gjeld og papirer. Så bidro han til at Vålerenga ble «oppdaget» av flere av landets tyngste finansfolk. Nå har Vålerenga solgt aksjer for over 30 millioner kroner, og er verdsatt til mer enn 60 millioner. Bonden fra Røros har lyktes igjen, heter det i boka «Vi er VÅL'ENGA» som ble lansert i går.

Forfatterne Petter Nome, Rune Andersen og Dag H. Bredesen har lagd ei bok som vil glede ethvert Vålerenga-hjerte, og vekke interesse også hos et større fotballpublikum.

Statistikkene til Bredesen viser at også Vålerenga kan ha orden i papirene.

Boka har et førsteopplag på 6000. Det dekker ikke stort mer enn behovet til Klanen.
- Vi er klar til å trykke nye opplag, heter det allerede fra J. W. Cappelens Forlag AS.

FORFATTERNE: Rune Andersen (t.v.), Petter Nome og Dag H. Bredesen kom i går med et stykke fotballhistorie fra Vålerenga.
Hele Norges coronakart